Gelezen in Israël


Israël

Het lijkt voor mij alweer heel ver weg, maar afgelopen juni heb ik een rondreis door het mooie Israël gemaakt! In dit artikel laat ik je zien naar welke plekken ik allemaal geweest ben en welke boeken ik in deze twee weken gelezen heb!

Gezien in Israël

  • Tel Aviv: Deze stad klinkt misschien niet als je favoriete stedentrip, maar dat is het zeker wel! Ik durf zelfs te zeggen dat een paar dagen Tel Aviv net zo leuk is als een echte wereldstad. Er is cultuur, hippe restaurantjes, mooie uitkijkpunten en nog belangrijker: een eindeloze boulevard met een prachtig strand!
  • Jeruzalem: Van het ‘moderne’ Tel Aviv naar het authentieke Jeruzalem: het is best een overgang. Maar alleen daarom al is het een aanrader om een rondreis door Israël te maken. De diversiteit in dit land is enorm en daarom extra leuk om te zien. Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms een beetje in de war was als het ging om de vele religies in deze stad. Maar gelukkig is Google mijn beste vriend en was ik aan het einde van deze vakantie weer soort van bij.
  • Dode Zee: Vanuit Jeruzalem hebben we ook een dagtour naar de Dode Zee, Bethlehem, Jericho en Qumran gemaakt (je moet wat als je met sabbat in Jeruzalem bent). Ik houd normaal niet van de zee, maar voor de Dode Zee heb ik natuurlijk een uitzondering gemaakt.
  • Bethlehem: Bethlehem is een klein dorpje dat leuk is om te zien, maar wel erg toeristisch (in een lange rij staan om de geboorteplaats van Jezus te kunnen zien met voordringende Chinezen. Ik vond het allemaal wat oneerbiedig. En dat terwijl ik niet eens geloof). Maar indrukwekkend om te zien is het zeker!
  • Jericho & Qumran: Twee miniplaatsjes waar je bij de één met een kabelbaan omhoog gaat voor het mooiste uitzicht (Jericho) en bij de ander de ruïnes van een kloostergemeenschap ziet (Qumran). Wij waren maar heel kort aanwezig in deze steden, dus veel kan ik er niet over zeggen. Ik vond vooral Qumran wel bijzonder!
  • Eilat: Een badplaats waar echt helemaal niks te doen is. Het klinkt saai, maar na een week wandelen door Tel Aviv en Jeruzalem was het ook even tijd voor ontspanning. Misschien niet de meest aantrekkelijke bestemming (het is er vrij toeristisch en dat zie je gelijk aan de restaurantjes en het publiek). Een uitstapje naar Jordanië is na een paar dagen Eilat dus ineens ook weer heel leuk!
  • Jordanië: Als je zo dichtbij Jordanië bent, is een uitstapje naar het mooie Petra natuurlijk zo gemaakt. Een hele dag in een busje met een pratende gids (even lezen of voor je uit staren zat er niet bij), was misschien een beetje intens, maar de foto’s zeggen denk ik wel genoeg: dit wil je niet missen!

Gedaan in Israël

Een kleine greep uit onze vakantie: zoeken naar wandschilderingen in Tel Aviv, hardlopen langs verschillende boulevards, lezen aan de mooiste zwembaden, heel veel hummus eten, naar het indrukwekkende Yad Vashem Holocaust Museum in Jeruzalem, Jeruzalem bezoeken terwijl het Sabbat is (en dus werkelijk alles dicht is en geen bus of trein meer rijdt), drijven in de Dode Zee, Bethlehem bezoeken in een korte broek en een crop top (ik dacht aan drijven in de Dode Zee, niet aan de kerken die ik daarna nog moest bezoeken, oeps..), één van de Zeven Wereldwonderen bekijken in Petra, het lekkerste ontbijt in Eilat, in het donker door het water van de City of David… ik kan uren vertellen over de hoogtepunten in Israël, maar ik denk dat mijn foto’s al genoeg zeggen: Israël is een absolute aanrader!

Gelezen in Israël

Rondreizen en lezen lijkt misschien niet de ideale combinatie, maar dat is het wat mij betreft wel! Ik las namelijk 6 boeken in hobbelende bussen en hotels. En natuurlijk ook gewoon aan het zwembad of op een ligbedje aan zee (ik houd niet van zand, dus dat ligbed is cruciaal). Ik nam één echt boek mee en verder mijn e-reader met het Kobo Plus-abonnement. Dit zijn mijn gelezen boeken in Israël:

Mijn favoriete boek van deze vakantie was zeker ‘Wij waren de gelukkigen’ van Georgia Hunter, omdat het verhaal zo indrukwekkend was. Ik heb het hardst gelachen om het boek ‘Boskamp’ van André van Kats en zat op het puntje van mijn stoel bij het boek ‘Gebroken’ van B.A. Paris. Het boek dat je wat mij betreft kan overslaan is ‘Dagboek van een getuige’ van Astrid Holleeder. Waarom? Lees dan even mijn volledige recensies. 😉


Meer foto’s zien als ik op vakantie ben? Volg me dan op Instagram waar ik al mijn vakantiefoto’s plaats!


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *