Israël

Het lijkt voor mij alweer heel ver weg, maar afgelopen juni heb ik een rondreis door het mooie Israël gemaakt! In dit artikel laat ik je zien naar welke plekken ik allemaal geweest ben en welke boeken ik in deze twee weken gelezen heb!

Gezien in Israël

Gedaan in Israël

Een kleine greep uit onze vakantie: zoeken naar wandschilderingen in Tel Aviv, hardlopen langs verschillende boulevards, lezen aan de mooiste zwembaden, heel veel hummus eten, naar het indrukwekkende Yad Vashem Holocaust Museum in Jeruzalem, Jeruzalem bezoeken terwijl het Sabbat is (en dus werkelijk alles dicht is en geen bus of trein meer rijdt), drijven in de Dode Zee, Bethlehem bezoeken in een korte broek en een crop top (ik dacht aan drijven in de Dode Zee, niet aan de kerken die ik daarna nog moest bezoeken, oeps..), één van de Zeven Wereldwonderen bekijken in Petra, het lekkerste ontbijt in Eilat, in het donker door het water van de City of David… ik kan uren vertellen over de hoogtepunten in Israël, maar ik denk dat mijn foto’s al genoeg zeggen: Israël is een absolute aanrader!

Gelezen in Israël

Rondreizen en lezen lijkt misschien niet de ideale combinatie, maar dat is het wat mij betreft wel! Ik las namelijk 6 boeken in hobbelende bussen en hotels. En natuurlijk ook gewoon aan het zwembad of op een ligbedje aan zee (ik houd niet van zand, dus dat ligbed is cruciaal). Ik nam één echt boek mee en verder mijn e-reader met het Kobo Plus-abonnement. Dit zijn mijn gelezen boeken in Israël:

Mijn favoriete boek van deze vakantie was zeker ‘Wij waren de gelukkigen’ van Georgia Hunter, omdat het verhaal zo indrukwekkend was. Ik heb het hardst gelachen om het boek ‘Boskamp’ van André van Kats en zat op het puntje van mijn stoel bij het boek ‘Gebroken’ van B.A. Paris. Het boek dat je wat mij betreft kan overslaan is ‘Dagboek van een getuige’ van Astrid Holleeder. Waarom? Lees dan even mijn volledige recensies. 😉


Meer foto’s zien als ik op vakantie ben? Volg me dan op Instagram waar ik al mijn vakantiefoto’s plaats!


# # #

11 november 2018

Comments

Geef een reactie