MINI-REVIEW: Christina Lauren – Ik weet niet of ik van je houd

Waar gaat ‘Ik weet niet of ik van je houd’ over?

Holland heeft een heimelijke crush op de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin. Ze helpt hem met een auditie voor een musical en mooie kansen liggen voor hem in het verschiet. Maar dan blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in het land verblijft… Holland biedt impulsief aan met hem te trouwen, zodat hij in Amerika kan blijven. Calvin weet niets van haar gevoelens en ze worden, puur vriendschappelijk, huisgenoten. Of houden ze elkaar voor de gek en is het zakelijke huwelijk misschien het begin van een minder zakelijke liefde?

Tijdens dit boek wist ik ineens weer waarom ik nooit een chicklit uit de kast pak: dit genre is gewoon niet voor mij weggelegd. Ik vond het dan ook best lastig om dit boek uit te lezen en vervolgens objectief te recenseren.

Ik vond het niet een fijn boek om te lezen. Maar aan de andere kant was het heerlijk geschreven en heb je het gevoel dat je een verhaal aan het lezen bent dat anders is dan de meeste chicklits. Dus waarom vond ik het dan niet een goed boek?

Je ziet al mijlenver aankomen hoe dit boek eindigt. En daar houd ik gewoon niet van. Ik word er zelfs een beetje onrustig van. Erg hè? Dit ligt ook echt aan mij. Normaal gesproken zou ik dat bij een thriller minder erg vinden. Dus waarom ik me daar niet overheen kan zetten bij chicklits, is voor mij een raadsel. Ik heb dit trouwens ook bij een romantische komedie op Netflix. Dus ik had het kunnen verwachten.

Wat ik dan wel weer sterk vond: je hebt niet het gevoel dat je een boek aan het lezen bent dat geschreven is door twee personen. Het leest heel makkelijk en natuurlijk. En dat vind ik knap als je met z’n tweeën een boek schrijft.

Conclusie

Ik zou dit boek niet aanraden als je, net als ik, niet van chicklits houdt. Dan is dit boek gewoon niet voor jou weggelegd. Houd je wel van dit genre? Dan is het zeker een ander verhaal: de verhaallijn is origineel en het is romantisch en schattig. Je zult er waarschijnlijk van smullen. Alleen deed ik dat niet… Ik zeg het eerlijk: deze recensie is niet objectief. 😉

Geen aanrader volgens Readabook.nl


Christina Lauren – Ik weet niet of ik van je houd | Xander | Genre: Chicklit
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(5.0)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *