MINI-REVIEW: Nathalie Pagie – IJsengel

Waar gaat ‘IJsengel’ over?

De brute ontvoering van mediamagnaat Berndt Müller zet heel Zweden op zijn kop. Zijn vrouw en dochters zijn wanhopig en gaan, tegen het advies van de politie in, met de ontvoerders in gesprek. Maar wanneer ze het geëiste losgeld betalen, verandert er niets; Berndt blijft spoorloos. Als blijkt dat de ontvoerders allen hun eigen redenen hebben voor het misdrijf, slaat de vlam in de pan. Intussen ontdekt een klein meisje dat Berndt wordt vastgehouden op een onbewoond eiland voor de kust van Göteborg. Even lijkt zijn redding nabij, maar dan blijkt dat het meisje net zo gevangen zit als hij…

Dit boek las ik aan het einde van mijn vakantie op het prachtige Bonaire. En wat was dit een fantastisch boek om deze fantastische vakantie mee af te sluiten!

Een ontvoering van een mediamagnaat in Zweden. Het klinkt al spannend voordat je eraan begint. Maar het wordt nog interessanter als het boek niet met deze mediamagnaat begint, maar met de ontvoerder. Natuurlijk is deze daad niet goed te praten, maar door het eerste hoofdstuk te laten beginnen met het verhaal van de ontvoerder, krijg je toch iets meer sympathie en gevoel bij de ontvoering. Je voelt het verdriet en dat is mooi beschreven.

En dat blijft het hele boek zo. De meerdere verhaallijnen van de ontvoerders, mediamagnaat Berndt Müller en zijn familie maakt het extra leuk om te lezen. Tel daar de korte en makkelijk leesbare hoofdstukken bij op en je hebt een heerlijk boek te pakken voor deze koude wintermaanden (en in mijn geval voor een warme vakantie op Bonaire).

De kou heeft trouwens echt een kleine hoofdrol in dit boek. Je voelt de sneeuw en het ijs door de pagina’s heen. Ik kreeg het bijna zelf koud en dat is best knap als het 31 graden is.

Aan het einde komen alle puzzelstukjes samen. Zoals je van een echte thriller mag verwachten. Ontzettend spannend, misschien niet helemaal geloofwaardig (het past allemaal wel erg goed in elkaar), maar daardoor absoluut niet minder leuk om te lezen.

Conclusie

Ik heb van het begin tot het einde genoten van ‘IJsengel’. Het is een heerlijk makkelijk en goed leesbaar boek, met korte hoofdstukken en interessante hoofdpersonen. Zeker geschikt voor een fijne vakantie aan het strand. Je hebt het in ieder geval dan niet zo koud als de hoofdpersonen in dit boek. 😉

Boekentip van Readabook.nl


Nathalie Pagie – IJsengel | Uitgeverij: Boekerij
Genre: Thriller | Bekijk op Bol.com


3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *