MINI-REVIEW: Digna Mielard – Avontuurlijk Cuba

Waar gaat ‘Avontuurlijk Cuba’ over?

Een rondreis met de auto van 4.225 kilometer zonder vooraf een planning te maken, zonder van tevoren overnachtingen te boeken en zonder ook maar enig idee te hebben waar we heen willen. De reisgidsen hebben Digna en Richard bewust thuisgelaten en zo komen ze op plekken waar je zelden een toerist ziet. Digna Mielard neemt je met dit boek mee in hun avontuur waarbij ze zonder navigatie Cuba op verrassende wijze ontdekken.

Een reisverhaal over Cuba: ik ben er nog nooit geweest en dit land staat ook niet in mijn top 10 van landen waar ik snel naartoe wil gaan. Dus waarom lees ik dan een boek over Cuba?

Om één simpele reden: ik houd gewoon heel erg van reisverhalen. Je leert meer over het desbetreffende land. Maar ook over hoe de schrijver reist en wat zijn of haar favoriete hotspots zijn. En stiekem was ik ook benieuwd of ik Cuba niet toch een plekje moet geven op mijn bucketlist. 😉

En zo waande ik me een week lang op Cuba. Schrijfster Digna Mielard beschrijft heel mooi hoe haar rondreis door dit land verliep. Niet een georganiseerde reis, maar ook niet een extreme rondreis waarbij je alleen maar denkt: ‘dit zou ik noooooit doen’. Dat maakt het heel toegankelijk voor reizigers die niet alleen de toeristische plekken willen bezoeken.

Daarnaast leer je veel over dit land: over de overheid, de vriendelijke bevolking, het communisme, maar ook wat je er kunt eten en wat de mooiste plekken op dit eiland zijn (en welke plekken je beter kunt overslaan). Ik moet eerlijk zeggen dat ik enthousiast werd toen ik dit boek las.

Als je van plan bent om naar Cuba te reizen, kun je je hart ophalen. Er staan heel wat tips in om je reis nog makkelijker te maken. Zo weet je bijvoorbeeld welke route je met de auto kunt rijden. Lees ook zeker tot het einde door, want daar heeft Digna alle feiten en weetjes op een rijtje gezet. Handig om te lezen in het vliegtuig!

Conclusie

Een leuk reisverslag om te lezen voordat je naar Cuba gaat. Of je leest dit boek juist als je er al geweest bent en mooie herinneringen wilt ophalen.

Ben ik na dit boek van plan om naar Cuba te gaan? Ik denk het wel! Het is een indrukwekkend land met ontzettend veel mogelijkheden. Maar goed, mijn lijstje wordt zo wel steeds langer, dus hoe snel dat zal zijn is een andere vraag…

Boekentip van Readabook.nl


Digna Mielard – Avontuurlijk Cuba | Uitgeverij: Mosae Mondo
Genre: Reizen | Bekijk op Bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *