9x boeken bij het thema van de Boekenweek

De Boekenweek is weer begonnen! Altijd een goed excuus om naar de winkel te rennen voor een nieuw boek. Het thema van de 84ste Boekenweek is: De moeder de vrouw. Tijd om de leukste boeken die bij dit thema horen op een rijtje te zetten!

De mooiste non-fictie

 • Michelle Obama – Mijn verhaal
  In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin enerzijds, en de snel verlopende politieke carrière van haar man anderzijds. Dit boek wil je toch lezen?
  Bekijk op Bol.com
 • Hugo Borst – Ma
  Ma van Hugo Borst staat al heel lang op mijn verlanglijstje! Hugo Borst schreef namelijk een boek over zijn dementerende moeder. Dit lijkt me een heel indrukwekkend boek.
  Bekijk op Bol.com
 • Emilie Sobels & Martje Haverkamp – Babe, you got this
  Van meisje met dromen naar vrouw met succes: advies van 23 girlbosses. Voor een overdosis inspiratie voor elke vrouw!
  Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
 • Karin Slaughter – Goede dochter
  Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude. Een spannende thriller die ik zou bewaren voor de zomervakantie!
  Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
 • Ali Land – Goed of slecht
  Wat een origineel verhaal: een seriemoordenares wordt opgepakt doordat haar dochter haar aangeeft bij de politie. Maar heeft dochter Milly misschien ook een slechte kant? Ten eerste komt het al niet zo vaak voor dat een seriemoordenaar een vrouw is en ten tweede denk je eigenlijk nooit na over de kinderen (of andere familieleden) van een moordenaar. Hoe leven zij verder na zo’n heftige gebeurtenis?
  Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
 • Darcey Bell – Een kleine moeite
  Een kleine moeite heb ik helaas niet in mijn boekenkast staan, maar ik heb de film wel in de bioscoop gezien. En dat was een aanrader, dus het is niet zo gek dat hij in dit lijstje terecht is gekomen. Het begint allemaal met een kleine gunst – gewoon de ene moeder die de andere even uit de brand helpt. Wanneer Stephanies beste vriendin Emily haar vraagt haar zoontje Nicky mee te nemen uit school, doet ze dat natuurlijk graag. Maar Emily komt haar zoontje niet ophalen en ze reageert ook niet op telefoontjes. Stephanie weet zeker dat er iets niet in de haak is.
  Bekijk op Bol.com

De beste romans

 • Julien Sandrel – De droomlijst
  De twaalfjarige Louis is voor de ogen van zijn moeder Thelma aangereden door een vrachtwagen. Alleen al door deze zin wil je dit boek lezen. Wat een bijzonder verhaal! Het is een zwaar thema dat luchtig gebracht is.
  Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
 • Nicola Yoon – Alles wat je lief is
  Dit is een heel bijzonder boek! Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla.
  Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
 • Heleen van Rooyen – De gelukkige huisvrouw
  De bepaald niet vlekkeloze geboorte van Harry jr. blijkt het startschot voor een ontroerend en aangrijpend verhaal. Iedereen in Lea’s omgeving is in de roze wolken, behalve Lea zelf. Het is al een tijdje geleden dat ik dit boek las (10 jaar geleden?), maar het blijft een aanrader om te lezen!
  Bekijk op Bol.com

Dit waren mijn 9 boekentips! De Boekenweek vindt plaats van 23 t/m 31 maart. Jan Siebelink schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk Jas van belofte. Je ontvangt het Boekenweekgeschenk bij besteding vanaf € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. En op zondag 31 maart 2019 kun je met dit geschenk gratis reizen met de trein!


Geef een antwoord