Boekrecensie: Isabel Ashdown - Kleine leugens

Waar gaat ‘Kleine leugens’ over?

Achttien jaar geleden zei Martha haar beste vriendin Juliet Sherman gedag op een donker weggetje langs een rivier in de Londense nacht. De volgende morgen werd Juliets fiets gevonden aan de waterkant. Juliet zelf was spoorloos verdwenen. Bijna twee decennia later is Martha een bekende tv-persoonlijkheid en bereidt ze zich voor op het presenteren van een nieuw opsporingsprogramma. Haar eerste zaak is die van Juliet. Na al die jaren moet Martha contact zoeken met haar oude vrienden om te ontdekken wat er precies gebeurde in de laatste momenten van Juliets leven. Maar ook de allerbeste vrienden hebben geheimen voor elkaar.

Wat een bijzonder boek was dit! De hoofdpersonen zijn stuk voor stuk interessant doordat ze allemaal hun eigen geheimen hebben. Het thema vriendschap komt in elk hoofdstuk wel terug. Het is dan ook mooi beschreven hoe hecht de drie vriendinnen zijn en hoe dat voor anderen moet hebben gevoeld. Maar je voelt ook dat de vriendinnen geheimen hebben voor elkaar. Maar welke geheimen?

In korte hoofdstukken kom je steeds meer te weten over de verdwijning van Juliet. En ik houd van korte hoofdstukken bij thrillers. Daardoor lees je sneller even tussendoor een hoofdstukje. Of je vliegt juist door het boek heen. Dit leest zo makkelijk weg!

Wel vond ik een aantal verhalen wat voorspelbaar. Ik wist al vrij snel wie de dader was, maar misschien lees ik ook gewoon te veel thrillers. 😉 Ook vond ik dat het verhaal van de dader een klein beetje onrealistisch was. Gelukkig maakte dat het niet minder leuk. Ik heb vanaf het begin tot het einde genoten van de schrijfstijl en de gedachtegang van de dader en slachtoffers.

Conclusie

Wat mij betreft een beetje voorspelbaar en onrealistisch, maar wel een heerlijk spannend boek om in je koffer te hebben richting een zonnige bestemming!

Boekentip van Readabook.nl


Isabel Ashdown – Kleine leugens | Uitgeverij: Boekerij
Genre: Thriller | Bekijk op Bol.com


Reacties

Geef een antwoord