MINI-REVIEW: Eric Wewerinke – Zwarte golven

Waar gaat ‘Zwarte golven’ over?

Tot zijn grote geluk wordt Tim meegevraagd om op een jacht naar Corfu te zeilen. De schipper, miljonair Robert, vindt Tims gebrek aan zeilervaring geen enkel probleem. Eenmaal aan boord horen reisgenote Julia en Tim de meest fantastische verhalen van Robert. Maar gedurende de reis begint hij zich steeds merkwaardiger te gedragen. Gaandeweg komt Tim erachter dat Robert niet de man is die hij leek. Gaat Tims fantasie met hem op de loop na weken op zee, of heeft hij hier te maken met een psychopaat?

Ik las dit boek tijdens mijn weekendje weg in Gent en daar was ik heel erg blij mee. Wat een heerlijk boek om te lezen tijdens een (korte) vakantie! Over zeilen en de zee, verschillende landen en havens en natuurlijk de verhoudingen tussen drie mensen op een zeilboot.

Het lijkt me sowieso al heftig om zoveel weken op elkaars lip te zitten. Maar het lijkt me nog heftiger als je de schipper eigenlijk helemaal niet kent. Gaandeweg komen ze steeds meer te weten over deze man en dat zijn niet zijn leuke kanten… Dat je dan vervolgens vastzit op een zeilboot en nog dagen moet varen voordat je land ziet, klinkt wat mij betreft als je ergste nachtmerrie.

Het is niet een thriller zoals alle anderen. Dat merk je aan de schrijfstijl, maar ook aan de spanning. De spanning is namelijk niet om te snijden zoals bij een Scandinavische thriller. Normaal vind ik dat een thriller op elke pagina spannend moet blijven, maar bij dit boek vond ik het juist krachtig en realistisch. Je hebt daardoor echt het gevoel dat het waargebeurd is en dat maakt het verhaal alleen maar indrukwekkender.

Het gaat natuurlijk voornamelijk over de drie passagiers en hun gedrag en dat was ook zeker een goed verhaal, maar de verhalen over de zee, de dieren die ze zien en de enge gebeurtenissen: het gaf me alleen maar de bevestiging voor wat ik allang wist: ik zwem nooit meer in de zee. 😉

Conclusie

Als je deze vakantie gaat zeilen zou ik dit boek nog even in je kast laten staan: ik weet niet of je daarna nog met anderen wilt zeilen. Verder raad ik je zeker aan om dit boek te lezen! Het is een indrukwekkend verhaal, de zeilverhalen zijn fantastisch en dat het waargebeurd is maakt het alleen maar spannender. Ik ben fan van dit boek!

Boekentip van Readabook.nl


Eric Wewerinke – Zwarte golven | Uitgeverij: Water
Genre: Thriller | Bekijk op Bol.com


2 reacties

  1. Ik ben blij dat nog iemand de spanning niet vond om te snijden (deze zin is echt heel raar maar je begrijpt me.) had die spanning wel verwacht en dacht daardoor wel steeds wanneer komt het? Wel echt een heerlijk verhaal right!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *