MINI-REVIEW: Christian Frascella – Het is te koud om te sterven

Waar gaat het boek ‘Het is te koud om te sterven’ over?

Privédetective Contrera is een sympathieke veertigjarige bluffer die achter een masker van ironie de littekens verbergt van een leven dat hij stelselmatig heeft vergooid. Zijn leven is een optelsom van mislukkingen. Als Mohamed, de Marokkaanse eigenaar van de wasserette, zijn hulp inroept voor de zoon van een vriend, die om onbekende redenen grote schulden heeft gemaakt bij een beruchte Albanese woekeraar, kan Contrera niet weigeren. Zodra het eerste lijk zich aandient weet Contrera dat hij verwikkeld is geraakt in een gevaarlijk web van intriges. Tegengewerkt door Albanese criminelen, de maffia én de politie, slaagt Contrera erin om met vallen en opstaan het raadsel op te lossen, af te rekenen met spoken uit zijn eigen verleden en ook nog verliefd te worden.

Bij de eerste hoofdstukken moest ik even wennen aan de stijl van deze, voor mij nog, onbekende schrijver. De vele Italiaanse namen hielpen daar ook niet echt bij. Maar naarmate ik de stijl begon te begrijpen en de Italiaanse namen uit elkaar kon houden, was ik overtuigd: dit is een interessant boek!

Vooral de verschillende karakters zijn goed neergezet. Van de hoofdpersoon Contrera die zijn leven totaal niet op orde heeft tot het zoontje van een date van Contrera die zo intelligent is dat het een beetje eng wordt. Allemaal hebben ze iets wat irritant is. En dat leest eigenlijk best lekker.

Ik wil dit boek geen thriller noemen, maar er zit zeker een beetje spanning in. Zo is er een moord en wordt Contrera tegengewerkt door verschillende criminelen. Allemaal geschreven met humor, waardoor je elke bladzijde met een glimlach omslaat.

Conclusie

Het is een goed geschreven boek met leuke plotwendingen, een beetje humor en een vleugje spanning. Aanrader om te lezen in de tuin deze zomer!

Boekentip van Readabook.nl


Christian Frascella – Het is te koud om te sterven
Uitgeverij: Brooklyn | Genre: Roman | Bekijk op Bol.com


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *