MINI-REVIEW: Dorothea Lasky & Alex Dimitrov – The Astro Poets

Waar gaat het boek ‘The Astro Poets’ over?

De dichters Alex Dimitrov & Dorothea Lasky (online bekend als The Astro Poets) verenigen oude kennis over de dierenriem met het moderne leven. The Astro Poets helpen je ontdekken wat er voor jou in de sterren geschreven staat en hoe je dat kunt gebruiken om beter om te gaan met je vriendschappen, je carrière en je zeer gecompliceerde liefdesleven. Dus als je je ooit hebt afgevraagd waarom je Tweelingen-date je niet aan het woord laat, hier vind je het antwoord. En wanneer zal die Schorpioen die om twee uur ’s nachts ‘Ben je nog wakker?’ stuurt, eindelijk de volgende stap willen zetten? Dit boek geeft je de perfecte kennismaking met de twaalf sterrenbeelden en is een bron van herkenning en vermaak voor iedereen. Hét astrologieboek voor de 21e eeuw.

Ik zeg eerlijk dat ik heel nuchter ben en daarom niet zoveel heb met sterrenbeelden. Dat werd ook wel duidelijk tijdens het lezen. Ik herkende mezelf niet in mijn sterrenbeeld (tweeling), maar ook mijn familie en vrienden herkende ik niet in de omschrijvingen. Daardoor werd het voor mij niet een bron van herkenning.

Een voorbeeld: zo zou ik niet overweg kunnen met een steenbok. Hier moest ik dus een beetje om lachen: mijn beste vriendin is een steenbok en mijn vriend ook. Dan is het tegendeel toch snel bewezen? 😉

Het boek zit verder wel goed in elkaar. De omslag is prachtig: het is een mooie hardcover en elk hoofdstuk is duidelijk omschreven. Per hoofdstuk wordt een sterrenbeeld uitgelicht met elke keer dezelfde onderwerpen. Dit leest heel fijn en maakt het heel overzichtelijk. Zo kun je op een later moment dit boek erbij pakken en snel iets terugvinden.

Ook de schrijfstijl is leuk. Je hebt echt het gevoel dat de schrijvers hun eigen gedachten, gevoelens en ervaringen hebben gedeeld in dit boek. Dat maakt het een minder zweverig boek en prettig om te lezen. Ook voor een nuchtere Hollander zoals ik.

Conclusie

Dit boek is dus niet helemaal voor mij weggelegd, gewoon omdat ik niks met sterrenbeelden heb. Maar dat wil niet zeggen dat het niet een interessant boek is. Als je wel geïnteresseerd bent in astrologie, denk ik zeker dat dit boek een goede aanwinst is voor je boekenkast! Als je een nuchtere Hollander bent, zou ik dit boek overslaan.

Geen aanrader volgens Readabook.nl


Dorothea Lasky & Alex Dimitrov – The Astro Poets
Uitgeverij: Boekerij | Genre: Non-fictie | Bekijk op Bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *