MINI-REVIEW: Marly van Otterloo – Tong

Waar gaat het boek ‘Tong’ over?

Wanneer de 27-jarige Fee na de plotselinge dood van haar moeder ontdekt dat die altijd heeft gelogen over de oorzaak van het verlies van haar tong, wil ze de waarheid boven water krijgen. Wat gaat er schuil achter haar moeders geheim en wat is er nog meer niet waar?

Een bijzondere roman over een moeder zonder tong. Maar hoe komt het dat ze al jaren zonder tong leeft? Blijkbaar heeft ze altijd gelogen over de oorzaak. Als ze overleden is gaat haar dochter Fee op zoek naar de waarheid. Een beetje obsessief misschien, maar een mooie zoektocht is het wel.

De verhaallijn is dus erg origineel en goed bedacht. Heb je ooit een boek gelezen dat gaat over een moeder zonder tong? Ik niet en daarom leest het heerlijk weg.

Er was alleen één minpunt: ik leefde niet zo mee met de hoofdpersonen. Vooral Fee is niet mijn type. Ze gaat vreemd, denkt vooral aan zichzelf en is obsessief bezig met de waarheid. Ik kon mijn vinger er niet goed op leggen, maar ik mocht haar gewoon niet zo. En dan is het best lastig om helemaal op te gaan in een verhaal.

Daarnaast is de schrijfstijl soms een beetje verwarrend door de Engelse termen en het verspringen van tijd en verhaal. Al had ik daar minder moeite mee.

De bijzondere moeder-dochter band is dan wel weer prachtig beschreven door Marly van Otterloo. Ook vond ik het interessant om te lezen hoe het is om te leven zonder tong. Je staat nooit zo stil bij dit orgaan (misschien even bij de tandarts), maar dit boek maakt maar al te goed duidelijk dat het lastig is om te leven zonder tong en te moeten communiceren met de buitenwereld.

Conclusie

Tong is zeker een origineel en bijzonder verhaal. Met veel liefdesperikelen, familiedrama en gelukkig ook met een vleugje humor. Hoofdpersoon Fee is misschien niet helemaal mijn type, maar daar staat het originele verhaal tegenover.

Boekentip van Readabook.nl


Uitgever: De Kring • Genre: Roman • Pagina’s: 224 • Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *