MINI-REVIEW: Janneke Willemse – Blondjes Beleggen Beter

Waar gaat het boek ‘Blondjes Beleggen Beter’ over?

In Blondjes Beleggen Beter neemt financieel journaliste Janneke Willemse je mee tijdens je eerste stappen op de beursvloer. Deze editie is volledig geactualiseerd met de laatste inzichten. Toen Janneke Willemse ontdekte dat het wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen beter beleggen dan mannen, begon ze een blog waarop ze precies liet zien hoe zij als beginnend belegger te werk ging. Dat pakte verrassend goed uit, want in 4,5 jaar tijd was haar vermogen verdubbeld.

Vorig jaar was ik op zoek naar een leuk luisterboek om te luisteren tijdens het wandelen of hardlopen. Je denkt dan niet zo snel aan een boek over beleggen, maar geloof me, het is een fantastische combinatie! De tijd ging namelijk ontzettend snel en dat is fijn als het hardlopen niet vanzelf gaat. 😉

Je snapt dat ik na het luisteren ook graag het boek wilde hebben, zodat ik het boek als naslagwerk kon gebruiken. Het is namelijk een heel fijn handboek voor iedereen die geïnteresseerd is in beleggen, maar nog niet zo goed weet waar te beginnen. Financieel journaliste Janneke Willemse legt op een makkelijke manier uit hoe de beurs werkt en hoe zij ooit begonnen is.

Het voordeel van het luisterboek was dat Janneke Willemse zelf het luisterboek insprak. Dit maakte het nog levender. Het voordeel van het boek was dan weer dat de opmaak heel toegankelijk was, met handige tabellen en een extra begrippenlijst. Je kunt het boek en het luisterboek dus perfect naast elkaar gebruiken.

Daarnaast vond ik het erg leuk dat ze haar eigen ervaringen deelde in dit boek. Dit geeft een eerlijk inkijkje in haar beslissingen en wat je wel en niet moet doen. Met humor en vol enthousiasme weet ze deze verhalen bij de lezer over te brengen.

Ik vind de titel dan ook niet zo goed gekozen, omdat het klinkt alsof de schrijfster niet zo goed weet waar ze mee bezig is. Terwijl het tegenovergestelde het geval is. Ik snap natuurlijk dat deze titel ook de naam is van haar blog, maar ik vind dat Janneke toch echt veel meer is dan een beleggend blondje. 😉 Neem die knipoog dus ook serieus als je begint aan dit boek.

Conclusie

Een motiverend handboek over de beurs met handige tips, een beetje humor en vooral met heel veel enthousiasme. Als je nieuwsgierig bent naar beleggen en hoe dit ook in tijden van corona kan, raad ik je dit boek zeker aan!

Boekentip van Readabook.nl


Uitgever: Kosmos • Genre: Non-fictie • Pagina’s: 224 • Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *