MINI-REVIEW: Charlotte Wood – Het weekend

Waar gaat ‘Het weekend’ over?

Jude, Wendy, Adele en Sylvie zijn vriendinnen voor het leven. Hun vriendschap is rotsvast, warmhartig en eerlijk. Maar wanneer Sylvie overlijdt, lijkt de grond onder de voeten van de anderen weg te glijden. Zoals elk jaar komen de vriendinnen een weekend samen in Sylvies strandhuis, alleen dit keer niet om te feesten, maar om het voor een laatste keer op te ruimen.

Zonder de evenwichtige Sylvie steken sluimerende frustraties en oud zeer echter de kop op. Botsende karakters, ongenode gasten, te veel wijn en een oude hond veroorzaken een explosieve situatie en de vriendschap dreigt uit elkaar te spatten. Maakt het weekend hun band sterker, of nemen ze hierna voorgoed afscheid van elkaar?

Wat een mooie roman over vriendschap, ouder worden en omgaan met verlies. Het is een dun boekje, maar dat neemt niet weg dat er veel diepgang in dit verhaal zit.

De schrijfstijl is prachtig, de oude hond is een mooie toevoeging en het verhaal is emotioneel en zelfs in vlagen humoristisch te noemen.

“Want wat betekende vriendschap, na veertig jaar?”

Wendy

Daarnaast vond ik het als 32-jarige (ik vind mezelf oud) verhelderend om te lezen hoe deze vrouwen omgaan met ouder worden. Elke vriendin doet dit op haar eigen manier.

De drie vriendinnen hebben een compleet ander leven, andere gedachten en gevoelens en toch zijn er ook een hoop raakvlakken. Het is pijnlijk, rauw en soms zelfs eenzaam beschreven.


Favoriete quote

“Dit was iets waar niemand over praatte: hoe kleinzielig de dood je kon maken. Hoe je met je vriendinnen een nieuwe opstelling moest zien te vinden, een herverdeling rond de leegte van de verloren vriendin, omdat je niet meer wist hoe je je tot elkaar moest verhouden.”

Jude

Pagina’s

208 pagina’s
(dun boek)

Hoofdpersonen

Jude
Wendy
Adele


Genre

Roman


Thema’s: Vriendschap, ouderdom, verlies, de dood

Droevig

Verrassend

Liefde

Vreugde

Spanning

Angst


Conclusie

Ik heb genoten van Het weekend! Voornamelijk door de schrijfstijl en de humor die er af en toe toch in verwerkt zit. Een emotioneel boek over vriendschap, ouder worden en het verlies van een dierbare vriendin. Aanrader!


Titel: Het weekend • Auteur: Charlotte Wood • Uitgever: Ambo|Anthos • Genre: Roman • Pagina’s: 208 • Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *