Gelezen in Frankrijk

FRANKRIJK

Het was even spannend of het uberhaupt wel doorging deze vakantie, maar uiteindelijk is het toch gelukt. Ondanks alle maatregelen konden we na anderhalf jaar weer op vakantie! We besloten in juli naar Frankrijk te rijden en daar wat kleine plaatsen te bezoeken.

Ik denk dat ik nog nooit zo heb genoten van een vakantie. Alles was leuk: liggen op het strand, het bestellen van een cocktail, wandelen door typische Franse straatjes. In dit artikel laat ik zien waar we allemaal geweest zijn en welke boeken ik gelezen heb in Frankrijk!

Gezien in Frankrijk

Mâcon
Onze vakantie begon ontzettend vroeg in de ochtend zodat we op tijd in Mâcon waren. Dit was dan ook onze eerste overnachting. We hebben het dorp zelf niet echt gezien, want onze slaapplek was al fantastisch. We sliepen namelijk in een studio met grote tuin, waardoor we na een lange rit onze dag konden afsluiten met wijn in een ligstoel.

Fréjus
Onze volgende bestemming was Fréjus en ons hotel lag aan de haven! Gelukkig verbleven we daar het langst, want ons uitzicht vanaf het balkon was al fantastisch. Het is een heerlijke kustplaats waar je alleen al uren kunt kijken naar de boten in de haven. Maar gelukkig is er nog meer te doen. Zo hebben wij een bergwandeling gemaakt naar Mont Vinaigre.

Hyères
De kustplaats Hyères is een mooie plek om te windsurfen (wat ik uiteraard niet gedaan heb. Maar met een boek en een biertje kijken naar windsurfers vond ik net zo leuk!). Maar het is ook een ideale plek om te wandelen. Wij hebben bijvoorbeeld een wandeling gemaakt door de stad waarbij onze eindbestemming Château d’Hyères was. Daar heb je vervolgens een prachtig uitzicht over de stad.

La Ciotat
Het voordeel van reizen met de auto is natuurlijk dat je onvoorbereide tussenstops kunt maken! Zo zijn wij een keer gestopt bij de haven van La Ciotat en besloten daar een middagje te liggen aan het strand met uitzicht op de haven.

Beaune
Na Hyeres was het helaas alweer tijd om naar huis te rijden. We besloten op het laatste moment om nog een overnachting in Beaune te boeken. Het hotel lag naast een wijngaard en een wijnproeverij kon dan natuurlijk niet uitblijven.

Gelezen in Frankrijk

We hebben dit keer de grote steden overgeslagen waardoor we op heel andere plekken terechtkwamen. Dit had één voordeel: we hebben heel wat stranden gezien waardoor ik dus ook veel gelezen heb. Dit waren mijn gelezen boeken in Frankrijk:

Mijn favoriete boek was het laatste boek dat ik las op vakantie, namelijk het derde deel van de zeven zussen-reeks!


Wil je meer foto’s zien als ik op vakantie ben? Volg me dan op Instagram waar ik mijn vakantiefoto’s en boekentips deel! 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *