MINI-REVIEW: Ruud van Gessel – De prosecco-dagboeken

Waar gaat het boek ‘De prosecco-dagboeken’ over?

Helena, een vrouw van in de dertig met een kinderwens, is na het beëindigen van haar relatie afgereisd naar Italië. Als de hippe influencer ‘Wineonheels’ reist ze langs diverse wijnboeren om haar miljoenen volgers wereldwijd verslag te doen van de beste prosecco. Voor één man wordt ze gewaarschuwd: Alberico Brunatoni. Hij wordt gehaat om zijn onbuigzame, trotse karakter en benijd om zijn goed verkopende prosecco. Wanneer wijnjournaliste Wineonheels op zijn pad komt om kritische vragen te stellen, kruisen de twee de degens.

Tja, wat moet ik over De prosecco-dagboeken zeggen? Ik houd gewoon niet zo van chicklits, misschien moet ik het daar bij laten.

Ik vond de verhaallijn erg vluchtig met weinig diepgang. Dit kan ook komen doordat de hoofdpersoon een hippe influencer is. De hoofdpersonen waren gewoon niet helemaal mijn types. Ik ergerde me af en toe zelfs een beetje aan Helena en haar manier van denken.

Als ik heel eerlijk ben vond ik vooral de setting leuk: Italië en prosecco. Daarnaast vond ik het fijn dat het boek ingedeeld was in korte hoofdstukken. Ik las dit boek in mijn vakantie naar Frankrijk en ik vond het heerlijk dat ik het boek even weg kon leggen om te praten, in de zee kon staren of een cocktail kon bestellen. Dat is zo’n voordeel met korte hoofdstukken.

Maar ik moet zeggen dat de cover daar ook een grote rol bij speelde. Je ziet jezelf al helemaal lopen in de mooie wijngaarden. Het einde van dit boek had zeker een mooie boodschap, maar ik zag al vrij snel hoe het verhaal ging eindigen. Mooi, maar wat mij betreft wel voorspelbaar.

Conclusie

Toch wil ik dit boek niet afkraken. Voor mij was dit boek niet weggelegd, maar dit is ook niet mijn favoriete genre. Houd je wel van chicklits én van Italië? Dan is het boek De prosecco-dagboeken misschien wel iets voor jou.


Uitgever: De Kring • Genre: Chicklit • Pagina’s: 288 • Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *