Gelezen in Italië

Italië

Één van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest: Noord-Italië. In juli vertrok ik samen met een vriendin met de auto naar Italië. In zeven dagen reden we van het Luganomeer naar het Comomeer. Deze vakantie had wat mij betreft nog veel langer mogen duren!

In dit artikel laat ik je mijn favoriete plekken in Italië zien. En natuurlijk vind je hier wat ik tijdens deze vakantie gelezen heb.

Klik op de plaatsen op de kaart om direct naar de tips en foto’s van deze hotspots te gaan in dit artikel!


Porlezza

Oooh Porlezza. Ik denk dat dit één van mijn favoriete plekken op de wereld is. Het is er zo mooi met het meer, de bergen op de achtergrond en de rustige ligging. Als je tot rust wilt komen, maar toch op een bijzondere plek wilt zijn, dan is Porlezza dé plek.

We verbleven vier nachten in het Parco San Marco hotel. Een heerlijk hotel met een privéstrand, waardoor je met het klotsende water op de achtergrond en een cocktail in de hand kunt genieten van een goed boek.


Lugano

Porlezza ligt maar 9 kilometer van Zwitserland af. Het is dus ook niet zo gek dat we naar Lugano reden om daar een dagje door te brengen. Het oude centrum maakt gelijk veel indruk door alle kleine winkelstraatjes en heerlijke restaurants aan het meer.

De stad voelt totaal niet Zwitsers aan, omdat er Italiaans gesproken wordt en je er heerlijk Italiaans kunt eten. Ik vond het een indrukwekkende stad in combinatie met de rust van het meer! Maar ik denk dat je aan één dag niet genoeg hebt in deze stad.


Sighignola

Na onze heerlijke dagen in Porlezza reden we door naar Como. Maar voordat we naar ons volgende hotel gingen, besloten we een rondrit te maken door de bergen. De eerste stop was Sighignola: een berg in Italië waar je een prachtig uitzicht hebt over het Comomeer én het Luganomeer! En zelfs met slecht weer is dit een fantastisch uitzicht (al is de weg ernaartoe met al die kronkelweggetjes iets minder leuk met veel regen).


Erbonne

De volgende stop was het plaatsje Erbonne! Een klein stadje met met een aantal oude huizen waar slechts een paar mensen wonen. Leuk om even doorheen te rijden.


Pigra

Pigra vond ik echt een verrassend leuk dorpje! Je moet er wat voor over hebben en heel wat trappen trotseren, maar dan heb ik je ook een mooi uitzicht te pakken over Pigra.


Menaggio

Menaggio vond ik echt magisch mooi! Zo heerlijk om langs het water te wandelen en uit te komen bij Gelateria Il Gabbiano voor een lunch en ijsje met uitzicht over het meer. Als je naar Como gaat, zou ik zeker ook een paar nachten in Menaggio verblijven.


Como

We eindigden onze rondrit natuurlijk in Como, waar we nog twee nachten verbleven aan het gelijknamige Comomeer. Het was dan ook even schakelen om van het rustige Luganomeer over te gaan naar een grote toeristische stad aan het Comomeer.

Je kunt vanaf Como niet alleen leuke boottochten maken, maar je vind hier ook veel winkels, straten vol met knusse restaurants en een mooie kathedraal.


Bellagio

Bellagio is één van de bekendste plaatsen aan het Comomeer. Vanaf Como zijn we met een boottocht een dagje naar Bellagio gegaan. Enorm toeristisch. Maar als je door de schattige straatjes loopt, snap je ook wel waarom het er zo druk is.


Gelezen in Italië

In totaal zijn we zes nachten in Italië geweest. We hebben ontzettend veel gezien en gedaan, maar ondertussen las ik ook nog eens twee boeken uit (voornamelijk aan het Luganomeer). De boeken die ik las in Italië:

Vooral het laatste boek vond ik een aanrader! Klik op de titels om mijn recensies te lezen.Wil je meer foto’s zien als ik op vakantie ben? Volg me dan op Instagram waar ik mijn vakantiefoto’s en boekentips deel! 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *