MINI-REVIEW: Romy Hausmann – Een perfecte dag

Waar gaat ‘Een perfecte dag’ over?

Al veertien jaar lang verdwijnen er meisjes tussen de zes en tien jaar oud. Rode linten wijzen de politie de weg naar hun lichamen, maar van de dader ontbreekt elk spoor. Tot op een avond de internationaal bekende filosofieprofessor Walter Lesniak wordt gearresteerd, in het bijzijn van zijn dochter Ann. De aanklacht: moord op tien jonge meisjes. De roddelpers weet er wel raad mee en noemt hem in de koppen de ‘moordprofessor’. Ann weet echter zeker dat haar vader onschuldig is en is vastbesloten dat te bewijzen. Dan worden er opnieuw rode linten aangetroffen…

Een perfecte dag is een originele thriller. Ik vond het vooral interessant om te lezen hoe een jonge vrouw omgaat met de verdenking van haar vader. Haar vader, die de moordprofessor in de pers wordt genoemd, wordt verdacht van de moorden op tien jonge meisjes. Ze ontkent het direct, maar haar omgeving gaat er anders mee om. Dit is zo naar om te lezen.

“De sensatiezucht vreet als een zuur door de stad”

En laten we het leed van de families van de vermoorde meisjes ook niet vergeten. Stuk voor stuk is hun leven verwoest. Er volgen scheidingen, psychische klachten en heel veel verdriet. Dit heeft Romy Hausmann heel mooi neer weten te zetten.

Het verhaal begint dan ook heel sterk, met heel veel verwarring. Je weet tot de laatste paar hoofdstukken niet wie de moordenaar is.

“Tegenover me zit een ineengedoken man die ooit rechtop zat, altijd met een rechte rug”

Maar er volgen ook wat scènes met veel toevalligheden. Het werd daardoor ongeloofwaardig. In het midden van het verhaal stoorde me dat dan ook een beetje.

Maar het einde maakte gelukkig weer veel goed. De brieven (ik verklap niet teveel) en het leven van Ann nadat de moordenaar bekend is, maken het einde indrukwekkend.


Favoriete quote

“Twee leugenaars samen op pad om de waarheid te vinden. Het klinkt als het begin van een tamelijk slechte grap”


Pagina’s

368 pagina’s
(gemiddeld boek)

Hoofdpersonen

Ann
Walter
Jakob

Genre

Thriller

Droevig

Verrassend

Spanning

Liefde

Angst

Vreugde


Conclusie

Een perfecte dag is een originele thriller over een dochter die probeert te bewijzen dat haar vader onschuldig is. Er zitten wat toevalligheden in, maar toch vind ik dit een perfect boek om te lezen op een druilerige dag.


Titel: Een perfecte dag
Auteur: Romy Hausmann
Uitgever: HarperCollins
Pagina’s: 368
Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *