MINI-REVIEW: Machiel Hoek – Het meisje dat de wereld veranderde

Waar gaat ‘Het meisje dat de wereld veranderde’ over?

Lisa is niet zo gelukkig. Ze voelt zich alleen en het lijkt alsof de wereld tegen haar is. Als haar opa dit hoort, weet hij dat de tijd is gekomen om haar het geheim van het leven te laten ontdekken. Opa neemt Lisa mee op een ontdekkingsreis waarin ze regelmatig met haar angsten wordt geconfronteerd. Langzaam groeit bij Lisa het gevoel dat er iets niet klopt. Draagt opa zélf ook nog een geheim met zich mee? Op het moment dat ze daarachter komt, verandert alles. 

Wat een bijzonder en inspirerend boek! Het meisje dat de wereld veranderde is een jeugdroman over Lisa en haar opa. Samen gaan ze op ontdekkingsreis om het geheim van het leven te vinden. Het is totaal iets anders dan ik normaal zou lezen en ik ben echt blij verrast!

Wat ik een leuke toevoeging vond is dat het duidelijk geschreven is in deze tijd. Het coronavirus, asielzoekers, zwarte piet: deze onderwerpen (waar veel mensen zich niet aan durven branden) komen uitgebreid aan bod. Op een mooie manier, zonder iemand af te vallen. En dat is nu precies waar dit boek om draait in mijn ogen.

The Secret vs Het meisje dat de wereld veranderde

Het is een boek met een spiritueel tintje. Dit past normaal gesproken helemaal niet bij mij. Ik vind The Secret bijvoorbeeld een boek waar ik me niet in kon vinden. Toen The Secret dus voorbij kwam in dit boek, was ik dus even bang dat het ook die kant op ging. Maar dat was gelukkig niet het geval. Het blijft een spiritueel boek en daar moest ik soms even aan wennen, maar ik vond het veel toegankelijker en mooier dan The Secret.

“Schuldgevoel is een krachtige pijn als je er niets mee doet”

Het enige minpunt vond ik dat Lisa erg volwassen was voor haar leeftijd. Ze klinkt eerder als een volwassen vrouw. Ik stoorde me er niet aan, maar als ik aan mezelf denk toen ik zo oud was als Lisa, was ik totaal niet zo zelfbewust en had ik niet dit taalgebruik. Maar goed, dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.

Dit boek doet je nadenken over het leven en wat je zelf belangrijk vind in dit leven. Heb je dromen of wil je dingen in je leven veranderen? Het is mogelijk en het kan zelfs heel simpel zijn. Dit boek laat deze mogelijkheden zien. Op een heel lieve en aandoenlijke manier via een opa en zijn kleindochter.


Favoriete quote

“Echt geluk bestaat uit tevreden zijn en dankbaarheid”


Pagina’s

272 pagina’s
(gemiddeld boek)

Genre

Roman

Conclusie

Wat een lief en mooi verhaal is Het meisje dat de wereld veranderde! Het zit vol met mooie en inspirerende quotes. Misschien af en toe iets te spiritueel voor mij, maar het boek heeft me wel echt aan het denken gezet. Zeker een aanrader!


Machiel Hoek - Het meisje dat de wereld veranderde

Titel: Het meisje dat de wereld veranderde
Auteur: Machiel Hoek
Uitgever: Paris Books
Pagina’s: 272
Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *