9x de leukste boeken voor de zomervakantie (2022)

Ga je deze zomer op vakantie? Dan ben je vast op zoek naar een goed boek! In dit artikel geef ik 9 tips met boeken voor de zomervakantie. Boeken die wat mij betreft zeer geschikt zijn voor een lekker stranddagje of met een kop koffie op een zonnig terras.

Roman

Boekrecensie: Joël Dicker - Het boek van de Baltimores

1. Joël Dicker – Het boek van de Baltimores

Wat moet ik nog meer zeggen? De boeken van Joël Dicker zijn altijd goed! Het boek van de Baltimores gaat over 2 families: de Goldmans-uit-Baltimore en de Goldmans-uit-Montclair. Wat is er met de Baltimores gebeurd?

Boekrecensie: Yann Martel – Het leven van Pi (Boeken voor de zomervakantie)

2. Yann Martel – Het leven van Pi

Een schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra en een tijger. 227 dagen dobbert de sloep op zee. Een indrukwekkend verhaal! Misschien wil je hierna alleen niet meer op een boot stappen…

Boekrecensie: Toshikazu Kawaguchi - Voordat de koffie koud wordt

3. Toshikazu Kawaguchi – Voordat de koffie koud wordt

In een steegje in Tokio zit een café dat zorgvuldig gebrouwen koffie schenkt. Dit cafeetje biedt de klanten een unieke ervaring: de kans om terug in de tijd te reizen. Dit is mijn favoriete boek van 2022 tot nu toe!

Literatuur

Boekrecensie: Sholeh Rezazadeh - De hemel is altijd paars

4. Sholeh Rezazadeh – De hemel is altijd paars

De Iraanse Arghavan woont nog maar kort in Nederland. Terwijl ze worstelt om een nieuw leven op te bouwen, wordt ze geplaagd door herinneringen aan haar jeugd in Iran. Een boek waar je lang over na kunt denken en waar ik in ieder geval iets van geleerd heb: geniet van de kleine dingen in het leven. 

Boekrecensie: Albert Camus – De vreemdeling

5. Albert Camus – De vreemdeling

In De vreemdeling schiet hoofdpersoon Meursault op klaarlichte dag een man dood. Hij heeft er geen verklaring voor. In het proces dat volgt weigert hij zich fatsoenlijk te verdedigen en zich aan te passen aan de normen van de maatschappij. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis, waar hij zijn executie afwacht.

Boekrecensie: Jilt Jorritsma - Was

6. Jilt Jorritsma – Was

Na een verontrustende ontdekking, stukgelopen relatie en de dood van zijn moeder besluit Wyrd alles achter zich te laten in de hoop meer te weten te komen over zijn verleden. Was is een heerlijk onvoorspelbaar, gruwelijk en hallucinerend verhaal. Je moet wel tegen een gedetailleerde beschrijving van de tandarts kunnen…

Young adult en chicklit

Boekrecensie: Jennifer Niven - Waar het licht is (boeken voor de zomervakantie)

7. Jennifer Niven – Waar het licht is

Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Ik huil niet snel bij een boek, maar bij dit verhaal heb ik een traantje weggepinkt. Het is wel een heftig boek over eenzaamheid, rouw en depressie.

Boekrecensie: Emily Henry - People We Meet on Vacation 2-01-01

8. Emily Henry – People we meet on vacation

Poppy en Alex hebben niks gemeen en toch zijn ze vrienden en gaan ze samen op vakantie. Tot twee jaar geleden, toen ze alles verpesten… Je kunt echt even wegdromen bij de mooie reizen en de bijzondere vriendschap. Aanrader om te lezen in de zomer!

Boekrecensie: Tess Sharpe - Mijn vele gezichten

9. Tess Sharpe – Mijn vele gezichten

Mijn vele gezichten gaat over een bankoverval, misbruik, onveiligheid en vrienden om voor te vechten. Dit is een boek vol actie, maar ook met behoorlijk wat diepgang. De heftige onderwerpen en de originaliteit van het verhaal maken het een boek voor jong en oud.

Thriller

Ik lees normaal gesproken ook veel thrillers op vakantie, maar de laatste tijd vallen deze boeken vaak af en probeer ik thrillers meer te luisteren. Vandaar dat dit genre in mijn lijstje met boeken voor de zomervakantie ontbreekt. Ben je toch op zoek naar een goede thriller? Dan is de serie van M.J. Arlidge altijd een goed idee!


Dit waren mijn 9 boeken voor de zomervakantie. Wil je meer tips? Volg me dan op Instagram voor mijn laatst gelezen boeken of ga naar mijn reizen voor de leukste hotspots!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *