Tiktok made me buy it

BookTok: als je je weg weet te vinden op TikTok en je gek bent op boeken, dan ben je waarschijnlijk net zo fan als ik. Via deze hashtag vind je namelijk allemaal leuke boekaanraders van (jonge) lezers.

Ik zeg eerlijk dat ik deze boeken nooit zou oppakken in de boekwinkel als ik ze niet als aanraders op #booktok voorbij zag komen. Het zijn toch vooral chicklits of young adult-boeken. Maar omdat ik wat meer in het Engels wilde lezen, waren dit juist wél de boeken die ik kon proberen. En dat heb ik met veel plezier gedaan (TikTok made me buy it)! Hieronder vind je daarom 3 populaire boeken van TikTok inclusief mijn korte recensies. 👇

Boekrecensie: Emily Henry - People We Meet on Vacation 2-01-01

1. Emily Henry – People we meet on vacation

Poppy and Alex. Alex and Poppy. They have nothing in common. And somehow, ever since a fateful car share home from college many years ago, they are the very best of friends. Until two years ago, when they ruined everything. They haven’t spoken since.

Wat een heerlijk boek! Ik vond de combinatie tussen vriendschap en liefde heel mooi. Maar ook het aspect ’thuiskomen’ vond ik erg goed bedacht en paste helemaal bij het verhaal. Je kunt echt even wegdromen bij de mooie reizen, de bijzondere vriendschap en de leuke hoofdpersonen. Ik heb me geen moment verveeld of geërgerd (en dat gebeurt vaak als ik een chicklit lees). Ik vond dit ook een erg geschikt boek om te beginnen met lezen in het Engels. Het is niet al te moeilijk en de schrijfstijl is enorm fijn.

Voekrecensie: Adam Silvera – They both die at the end

2. Adam Silvera – They both die at the end

On September 5th Death-Cast calls Mateo Torrez and Rufus Emeterio to give them some bad news: they’re going to die today. Mateo and Rufus are total strangers, but, for different reasons, they’re both looking to make a new friend.

Meestal vind ik gehypte boeken niet zo goed. Maar dit was er één om niet snel te vergeten. Het idee erachter waarbij je weet dat je nog een dag te leven hebt en wat je dan zou doen, vond ik enorm origineel. Al ben ik zelf blij dat ik niet weet wanneer ik doodga. Ik denk niet dat ik het zo intens zou kunnen beleven als Rufus en Mateo. En dat maakt het juist zo’n sterk boek. Oké, het is een young adult-boek en dus iets simpeler geschreven. Maar in het Engels las het, ook voor mij, heerlijk weg.

Boekrecensie: Colleen Hoover – It ends with us

3. Colleen Hoover – It ends with us

When Lily feels a spark with a gorgeous neurosurgeon named Ryle Kincaid, everything in Lily’s life seems too good to be true.

Wat een heftig boek! It ends with us gaat over lichamelijk geweld in een relatie. Ik vond het vooral mooi dat de schrijfster heel duidelijk laat zien dat het niet zo zwart/wit is als het lijkt. Als je geslagen wordt in een relatie ben je als vrouw niet altijd zwak en als man ben je ook niet in en in slecht. Dit zou ik in eerste instantie nooit zeggen, maar door dit boek weet je dat er een grijs gebied is. Dat laat Colleen Hoover in dit boek zo heftig zien en het einde is dan ook hartverscheurend.

Je ziet het, ik ben enthousiast over de boeken die populair zijn op TikTok. En dat voor een oudje van 32 jaar. 😉 Ik houd eigenlijk niet van dit genre (romance en young adult). Maar deze aanraders hebben me toch blij verrast! TikTok made me buy it klopt bij mij dus echt, maar de aanraders zijn wat mij betreft ook zeker geen miskoop. Wat is jouw favoriete boek van TikTok?


Wil je trouwens meer aanraders en korte video’s bekijken? Volg me dan op TikTok: @readabooknl!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *