MINI-REVIEW: Eva Coolen – Regeneratie

Waar gaat ‘Regeneratie’ over?

Twee tienermeisjes leren elkaar tijdens een zinderend hete zomer kennen achter de kassa van een supermarkt. Ze worden al snel onafscheidelijk en vinden elkaar in het verlangen naar een andere wereld dan die waar ze vandaan komen. Tijdens de eindeloze dromerige zomerdagen dient het vertrek zich halsoverkop aan. Met een doos geld en hun geweten op de achterbank slaan ze op de vlucht.

Een filmisch geschreven roman over twee meisjes die weglopen van huis en op roadtrip gaan. Het is treurig, het zit goed in elkaar en je weet als lezer pas aan het einde waarom ze zijn weggelopen.

Ik vond het vooral heel knap hoe de schrijfster de dromen van de meisjes beschrijft en daarnaast de realiteit laat zien: de vele misstappen, de somberheid en het niet kunnen ontsnappen aan hun verleden.

Ik had het boek dan ook bijna vier sterren gegeven. Het leest heerlijk weg, met prachtige zinnen en de vraag waarom ze zijn weggelopen blijft hangen waardoor ik maar verder wilde lezen.

“Ik vroeg me af of ik zelf ooit een vriendje zou krijgen. Ik kon me niet voorstellen dat iemand van mij zou kunnen houden als die erachter zou komen wie ik was”

Toch vond ik het jammer dat het einde open was. Wat gaan ze van hun leven maken? Hoe ziet hun toekomst eruit? En hoe is het met hun ouders afgelopen? Natuurlijk, met een open einde kun je dat zelf bedenken. Maar ik voelde toch een soort gemis aan het einde.

En dat bleef toch een beetje knagen. Maar is een boek ook niet geslaagd als je na een week nog steeds over dit boek nadenkt? 😉


Favoriete quote

“Als kind had ik gedacht dat de horizon een plek was waar je naartoe kon, maar nu wist ik dat die zich voor eeuwig zou blijven verschuiven”


Pagina’s

435 pagina’s
(gemiddeld boek)

Genre

Roman

Conclusie

Regeneratie is een prachtig verhaal over (tiener)dromen en de realiteit. Het open einde vond ik persoonlijk jammer, maar het verhaal blijft daardoor nog wel lang door je hoofd spoken.


Titel: Regeneratie • Auteur: Eva Coolen • Uitgever: Das Mag • Genre: Roman • Pagina’s: 435 • Sterren:


BoekenBoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *