MINI-REVIEW: Sarah Bailey – Het duistere meer

Waar gaat ‘Het duistere meer’ over?

In het meer bij het Australisch stadje Smithson wordt het lichaam van de beeldschone Rosalind Ryan gevonden. De jonge vrouw is vermoord en op de plaats delict drijven rode rozen. Rechercheur Gemma Woodstock van de plaatselijke politie doet er alles aan om op de zaak gezet te worden en daarom verzwijgt ze dat ze de vermoorde vrouw kent: ze heeft jaren geleden met haar op de middelbare school gezeten. Maar dat is niet het enige wat Gemma probeert achter te houden. Naarmate het onderzoek dieper graaft in het verleden van Rosalind, dreigen er meer geheimen aan het licht te komen, geheimen die beter verborgen hadden kunnen blijven…

Het duistere meer kreeg ik van mijn zus cadeau. En ze kent me ontzettend goed, want ik had ‘m nog niet gekocht of gelezen! Ik bewaarde deze thriller dan ook voor een goed moment en dat was natuurlijk mijn vakantie naar Lanzarote!

“Scott gaat iedere nieuwe dag tegemoet met de ontspannen houding van iemand die ervan uitgaat dat er zo nog duizenden zullen volgen”

Gemma Woodstock

Het is absoluut een goede thriller. Misschien zitten er iets teveel hoofdpersonen in (vooral in het begin was dit erg verwarrend), maar dit was ook nodig omdat het een onderdeel is van een serie. Dit wist ik overigens niet toen ik begon met lezen.

Daarnaast vond ik dat het verhaal wat traag op gang kwam. Het duurde lang voordat het echt spannend werd. Eigenlijk was het pas aan het einde spannend te noemen.

Maar dat nam niet weg dat het heerlijk weg las en dat het verhaal goed en vooral erg geloofwaardig in elkaar zat.

Er is dus veel aan de hand bij de vele hoofdpersonen. Heden en verleden werden afgewisseld waardoor je een goed beeld kreeg van Gemma Woodstock en haar relatie met Rosalind Ryan.

Ook werd er erg gedetailleerd beschreven hoe de omgeving en vooral het meer van het Australisch stadje Smithson eruitzag. Ik zag het stadje zo voor me. Het was zo filmisch opgeschreven! Dat maakte het toch een fijne thriller.


Favoriete quote

“Ik denk vaak dat als je niet met de dood in aanraking bent geweest, je er niet zo’n behoefte aan hebt te voelen dat je leeft, niet wanhopig wilt blijven ademen”

Gemma Woodstock

Pagina’s

448 pagina’s
(gemiddeld boek)

Hoofdpersonen

Gemma Woodstock
Rosalind Ryan
Felix McKinnon

Genre

Thriller

Droevig

Spanning

Liefde

Angst

Verrassend

Vreugde


Conclusie

Het duistere meer is een goede thriller. Misschien zitten er iets teveel hoofdpersonen in en komt het verhaal wat traag op gang, maar laat dat je niet tegenhouden. Het einde maakt namelijk heel veel goed! En je kunt daarna alvast uitkijken naar het tweede deel uit deze serie. 😉


Titel: Het duistere meer • Auteur: Sarah Bailey • Uitgever: Marmer • Genre: Thriller • Pagina’s: 448 • Sterren:


BoekenBoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *