MINI-REVIEW: Jennifer Niven – Waar het licht is

Waar gaat ‘Waar het licht is’ over?

Theodore Finch wil een einde aan zijn leven maken. Violet Markey is verslagen door de dood van haar zus. Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Alleen samen kunnen ze zichzelf zijn. Maar naarmate Violets wereld groeit, begint die van Finch te krimpen. Hoe ver zal Violet gaan om de jongen van wie ze is gaan houden te redden?

Waar het licht is: een boek waar ik even aan moest wennen. De hoofdpersonen waren twee jonge mensen, ze zaten nog op school en hadden wilde dromen. Mijn schoolperiode ligt inmiddels al ver achter me en ik pak dit soort boeken dus ook niet meer zo snel op.

“Ik mag niet van iemand houden, want dat is niet eerlijk tegenover degene die ook van mij houdt”

Finch

Maar daar kwam ik al snel volledig op terug. Oké, het gaat over jonge mensen. Maar de boodschap is zo ongelooflijk sterk en het einde pakte me dan ook helemaal in.

Het onderwerp is zo belangrijk: depressie, rouw, de dood en hoe je je eenzaam en vreselijk kunt voelen terwijl je toch veel mensen om je heen hebt. Het komt er allemaal in voor. Dit lijkt een heftig onderwerp en dat is het ook zeker, maar toch zit er ook veel humor in verwerkt. Het verhaal is gewoon ontzettend goed geschreven.

Ik huil niet snel bij een boek. Ik kan me eigenlijk niet eens herinneren wanneer de laatste keer was. Maar gelukkig was daar Waar het licht is van Jennifer Niven. Young adult. Een boek waar ik het totaal niet verwacht had.


Favoriete quote

“We kunnen niet altijd zien wat anderen ons niet willen laten zien. Zeker niet als ze grote moeite doen dat te verbergen”

Meneer Embry

Pagina’s

336 pagina’s
(gemiddeld boek)

Hoofdpersonen

Finch
Violet

Genre

Roman

Droevig

Liefde

Verrassend

Angst

Spanning

Vreugde


Conclusie

Wat is dit boek nodig. Voor mensen die iemand in hun omgeving hebben die kampen met een depressie. Voor iemand die er zelf mee worstelt. Of voor iemand die zich ‘gewoon’ niet lekker in zijn vel voelt zitten. En dat dit boek juist voor jonge mensen geschreven is vind ik alleen maar enorm sterk. Aanrader!


Titel: Waar het licht is
Auteur: Jennifer Niven
Uitgever: Rainbow
Pagina’s: 336
Sterren:


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *