MINI-REVIEW: David Nicholls – De eerste dag

Waar gaat ‘De eerste dag’ over?

15 juli 1988: Emma en Dexter ontmoeten elkaar voor het eerst op de avond van hun afstuderen. Morgen scheiden hun wegen zich weer. Waar zullen ze zijn op deze ene dag volgend jaar? En het jaar daarna? En elk jaar dat daarop volgt?

Wat een mooi en ontroerend verhaal is De eerste dag! Ik vond het vooral een heel origineel verhaal. Twee mensen die elkaar ontmoeten op een bepaalde dag. In elk hoofdstuk lees je hoe het met ze gaat een jaar later. En dat tot ze 40 zijn. Zo bijzonder om te lezen!

Een boek over vriendschap, liefde, verlies en vooral over hoe je je leven probeert vorm te geven vanaf je twintigste. Dit boek laat zien hoe een mensenleven zich ontwikkelt en hoe snel je leven anders kan zijn.

“Het is of ze een spelletje doen dat ‘kantoortje’ heet”

Emma Morley

Ik vond het indrukwekkend. Dit kwam vooral door de leuke hoofdpersonen. Tel daar de originele verhaallijn bij op en je hebt een heerlijk boek in handen.

Het laat je inzien dat je van elke dag moet genieten en vooral: dat je niet moet wachten met het delen van je gevoelens. En daar laat ik het bij, want ik wil niet teveel verklappen. 😉

Mijn tip is dan ook: neem de tijd voor dit boek. Lees ‘m rustig door. Want ik weet zeker dat je er spijt van gaat krijgen als je dit boek te snel leest. Dit boek wil je gewoon niet uit hebben!

Deze roman gaat me nog lang bijblijven, ik heb er niet om gehuild, maar emotioneel is dit boek zeker. Aanrader!


Favoriete quote

“De toekomst rees voor haar op, een aaneenschakeling van lege dagen, stuk voor stuk nog ontmoedigender en onbevattelijker dan de dag die voor haar lag. Hoe moest ze die ooit allemaal vullen?”

Emma Morley

Pagina’s

415 pagina’s
(gemiddeld boek)

Hoofdpersonen

Dexter Mayhew
Emma Morley


Genre

Roman


Thema’s: vriendschap, liefde, reizen, zelfontwikkeling

Droevig

Liefde

Verrassend

Vreugde

Angst

Spanning


Conclusie

De eerste dag is een origineel verhaal over vriendschap, liefde, verlies en vooral over hoe je je leven probeert vorm te geven vanaf je twintigste. Het laat je inzien dat je van elke dag moet genieten. Aanrader!


Titel: De eerste dag • Auteur: David Nicholls • Uitgever: Boekerij • Genre: Roman • Pagina’s: 415 • Sterren:


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *