MINI-REVIEW: Agatha Christie – Moord in de Oriënt-Expres

Waar gaat ‘Moord in de Oriënt-Expres’ over?

Aan boord van de gestrande Oriënt-Expres wordt een passagier op gruwelijke wijze vermoord. Voor doorgewinterde detective Hercule Poirot is dit de meest wonderlijke zaak uit zijn carrière.

Ik lees eigenlijk nooit detectives. Als ik spannende boeken lees zijn het altijd (psychologische) thrillers. Ik was dus heel erg benieuwd naar het boek van Agatha Christie. Zij is toch wel de koningin van de detectives. Dus dan werd het weleens tijd om een boek van haar te lezen, toch?

Moord in de Oriënt-Expres is een boek uit 1934 en het verbaasde mij dan ook dat het verhaal zo lekker weglas in deze tijd. Ik heb echt genoten van haar schrijfstijl en hoe zij de moord beschrijft en uiteindelijk oplost. Het voelde nostalgisch, maar zeker ook heel fijn om te lezen! 

“Eén van de passagiers in deze trein heeft Ratchett vermoord, misschien waren het er wel meer. Wie is het geweest?”

Hercule Poirot

Het is echt alsof je samen met Hercule Poirot de moord aan het oplossen bent. Met aanwijzingen, een kaart waar iedere verdachte zit in de trein en de verhoren met alle passagiers. Wat een originele manier om een spannend boek te lezen.

Je bent als lezer echt actief betrokken bij het oplossen van de misdaad. Ik heb al heel wat namen in mijn hoofd gehad (en het klopte uiteraard niet…). Het einde zag ik dan ook niet aankomen.

Het is misschien niet zo spannend als een typische thriller, maar ik vond het wie is het-aspect, waar ik normaal niet zo van houd, bij dit boek juist heel sterk.

Dit kan ook komen doordat Uitgeverij Rainbow een leeschallenge aan dit boek heeft gekoppeld waardoor je meer informatie kreeg via hun nieuwsbrief. Daarnaast ontving ik een Agatha Christie-krant en kon ik aanwijzingen opschrijven in het bijbehorende notitieboekje. Dit betekende dat ik als lezer nog beter aan het opletten was en helemaal in het verhaal zat. Een leuk begin van het nieuwe jaar!


Favoriete quote

“Rondom ons bevinden zich mensen, mensen uit alle standen van de maatschappij, van alIe nationaliteiten en van elke leeftijd. Gedurende drie dagen worden deze mensen, die elkaar volkomen vreemd zijn, samengebracht”

Meneer Bouc

Pagina’s

300 pagina’s
(gemiddeld boek)

Hoofdpersonen

Hercule Poirot
Meneer Bouc
Dr. Constantine

Genre

Thriller


Thema’s: Moord

Verrassend

Spanning

Angst

Droevig

Liefde

Vreugde


Conclusie

Moord in de Oriënt Expres komt misschien een beetje traag op gang, maar het einde maakt alles goed. Dit boek is een leuke kennismaking met Agathie Christie. Een aanrader als je niet zo van bloederige thrillers houdt, maar wel van het oplossen van escape rooms.


Titel: Moord in de Oriënt-Expres • Auteur: Agatha Christie • Uitgever: Rainbow • Genre: Thriller • Pagina’s: 300 • Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *