6x mijn favoriete boeken van 2021

2022 is inmiddels een feit. Midden in een lockdown, veel regen en weinig te doen. Maar gelukkig is er één lichtpuntje: je kunt altijd blijven lezen. En daarom vind je in dit artikel mijn favoriete boeken van 2021!

Ik las in 2021 in totaal 62 boeken. Voor mij was dit behoorlijk veel en dat kwam voornamelijk door corona. Zo heb ik vorig jaar luisterboeken ontdekt en luisterde ik 6 boeken.

Daarnaast wilde ik ook een paar boeken in het Engels lezen. Dit zijn er uiteindelijk 2 geworden. Ik las veel romans, veel meer dan thrillers en non-fictie. Maar wat waren mijn favoriete boeken van 2021?

1. Matt Haig – Middernachtbibliotheek

Ik denk dat dit mijn favoriete boek uit 2021 was! Vooral de vele levenslessen die je zo in je schoot geworpen krijgt zijn even heel fijn in tijden van corona. Het boek gaat over Nora. Zij wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen.

2. Stephen King – 22-11-1963

Een boek van Stephen King kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ik las in 2021 elke maand één boek van deze schrijver en mijn favoriet was zeker 22-11-1963. Een enorm dikke pil, maar het is elke pagina waard! Het boek gaat over Jake Epping. Hij ontdekt een poort in de tijd en reist naar 1958. Lukt het hem de aanslag op John F. Kennedy te voorkomen? En tegen welke prijs? Jake merkt dat het verleden zich niet zomaar laat veranderen en dat de gevolgen van zijn handelingen onomkeerbaar zijn…

3. Pam Jenoff – Het meisje van de kommandant

Dit boek las ik in mijn vakantie op Lanzarote. Het kan dus aan de setting liggen, maar dit boek heb ik in één ruk uitgelezen. Het gaat over Emma Bau. Ze is nog maar drie weken getrouwd wanneer nazitroepen Krakau bezetten. Haar man sluit zich al snel aan bij het verzet en Emma weet een nieuwe identiteit aan te meten. Al snel trekt ze de aandacht van een naziofficier, Kommandant Richwalder. Wanneer zijn belangstelling persoonlijk blijkt te zijn, moet ze kiezen: om Jakob te helpen moet ze hem en hun huwelijk verraden…

4. Sebastian Fitzek – De weg naar huis

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… daar gaat deze thriller van Sebastian Fitzek over. Het was een fantastisch boek met fijne hoofdpersonen en een heerlijk plot! Hier wil je toch een serie of verfilming van zien? Als je van psychologische thrillers houdt, dan hoort dit boek zeker op je lijstje voor 2022 te staan!

5. Adam Silvera – They both die at the end

Door TikTok aangestoken en omdat ik wat meer boeken in het Engels wilde lezen, besloot ik dit boek te lezen. Een roman over de laatste dag van twee Amerikaanse jongens. Je weet dus al hoe het boek gaat eindigen (en daar zijn veel lezers teleurgesteld over), maar als je dat in je hoofd houdt tijdens het lezen is het juist een roman waar je veel van kunt leren. Het laat je nadenken over je eigen sterfelijkheid en hoe jij je leven wilt indelen.

6. Charlotte Wood – Het weekend

Ik heb genoten van Het weekend! Voornamelijk door de schrijfstijl en de humor die er af en toe in verwerkt zit, terwijl het toch een emotioneel boek is over vriendschap, ouder worden en verlies. Het boek gaat over Jude, Wendy, Adele en Sylvie: ze zijn vriendinnen voor het leven. Hun vriendschap is rotsvast, warmhartig en eerlijk. Maar wanneer Sylvie overlijdt, lijkt de grond onder de voeten van de anderen weg te glijden.


Dit waren mijn 6 favoriete boeken van 2021! Mijn leesdoel voor dit jaar is: 80 boeken. Een hoog aantal voor mij, maar met luisterboeken hoop ik het dit jaar te redden. Hoeveel boeken heb jij gelezen en wat is je leesdoel voor het komende jaar? Laat het hieronder weten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *