MINI-REVIEW: Stephen King – 22-11-1963

Waar gaat het boek ’22-11-1963′ over?

Jake Epping ontdekt een poort in de tijd en reist naar 1958. Lukt het hem de aanslag op John F. Kennedy te voorkomen? En tegen welke prijs? Jake merkt dat het verleden zich niet zomaar laat veranderen en dat de gevolgen van zijn handelingen onomkeerbaar zijn…

Dit boek is in één woord: FANTASTISCH. Wat heb ik genoten van 22-11-1963! Ik durf zelfs te zeggen dat dit het beste boek is dat ik tot nu toe van Stephen King gelezen heb.

“Het verleden wil niet worden veranderd”

Je moet er even de tijd voor nemen (ik bedoel, 880 pagina’s is een lange zit), maar het is elke pagina waard. Het verhaal is spannend met heerlijke hoofdpersonen en een geweldig einde. Er worden veel namen genoemd, dus een kleine tip: lees dit boek ook echt achter elkaar uit en neem er de tijd voor. Niet elk hoofdstuk is even spannend, maar King is zo’n goede verhalenverteller dat dat niet echt opvalt.

“Als je een clownspak aantrekt en een rubberen neus opzet, weet niemand meer hoe je er vanbinnen uitziet”

De vele personen zijn stuk voor stuk goed neergezet. Vooral Jake Epping sluit je al snel in je hart. Hij komt voor een onmogelijke keuze te staan, waarbij je al snel gaat denken: ‘wat zou ik doen als ik Jake was?’

Daarnaast leest dit boek als een script waardoor je door de hoofdstukken vliegt. Als je het boek dichtklapt denk je alleen maar: ‘NEEEEEEEEE, IK WIL MEER JAKE EPPING’. En dat na 880 pagina’s, hoe knap is dat?

Dit komt voornamelijk door het feit dat Stephen King fictie en realiteit weet samen te voegen, waardoor het verhaal heel geloofwaardig overkomt. Hoe gek dat ook klinkt met tijdreizen als thema.

“Thuis is waar je met anderen danst, en dansen is leven”

Conclusie

Ik kan hier dus kort over zijn: lees dit boek! Je zult er geen spijt van krijgen. Ga er rustig voor zitten, in je vakantie of met een wijntje op de bank en geniet van dit verhaal. Je zult van Jake Epping en zijn avonturen gaan houden.


Uitgever: Luitingh Sijthoff • Genre: Thriller • Pagina’s: 880 • Sterren:


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *