MINI-REVIEW: Thijs Verheul – Voor hoeveel heb je het verkocht?

Waar gaat ‘Voor hoeveel heb je het verkocht?’ over?

Met een paar duizend euro startkapitaal richtte Thijs Verheul (1992) samen met Sjuul Berden en Joep Dohmen als studenten aan de Wageningen Universiteit het tweedehandskledingplatform United Wardrobe op: een platform waarmee je veilig en sociaal kleding kon kopen en verkopen. In de jaren daarna haalden Thijs en zijn compagnons miljoenen aan investeringen binnen. United Wardrobe werd door meer dan vier miljoen mensen gebruikt. In oktober 2020 werd het platform verkocht aan Vinted, een Litouwse online marktplaats die in meer dan tien landen actief is.

Ik kan hier kort over zijn: ik heb genoten van dit inspirerende boek. In één ruk uitgelezen! Voor hoeveel heb je het verkocht? is geschreven door Thijs Verheul die als student de populaire app United Wardrobe startte. Vol passie, maar ook vol verrassingen en soms een tegenslag.

Ik heb eigenlijk nooit geweten dat United Wardrobe uit Nederland kwam. Laat staan dat het kantoor in Utrecht gevestigd was. Dat zegt wel iets over het internationale gevoel dat ik kreeg toen ik de app jaren geleden ontdekte.

“Voor wie wil begrijpen hoe je met tweeduizend euro startkapitaal uiteindelijk financieel onafhankelijk kunt worden”

Wat ik persoonlijk zo leuk vond aan dit boek was dat ik echt een inkijkje kreeg in het starten van een bedrijf. Het is zo knap om met een idee te beginnen aan een uiteindelijk zeer succesvol bedrijf met vele werknemers. Hier heb ik zoveel respect voor. Helemaal omdat ze als studenten begonnen. Ik zou niet weten waar ik zou moeten beginnen. Laat staan als student.

Ook de overname wordt uitgebreid omschreven. Heel eerlijk en vooral leerzaam om te lezen als buitenstaander.


Favoriete quote

“Kritiek en negatieve reacties zijn er altijd, op iedere start-up. Zolang jij echt in je idee gelooft, moet je accepteren dat je niet iedereen blij gaat maken”

Thijs Verheul

Pagina’s

180 pagina’s
(dun boek)

Genre

Non-fictie

Conclusie

Voor hoeveel heb je het verkocht? is een inspirerend boek over het starten van een bedrijf. Na dit boek zat ik vol inspiratie. Het doet je nadenken over je eigen werk en wilde ideeën. Aanrader!


Titel: Voor hoeveel heb je het verkocht? • Auteur: Thijs Verheul • Uitgever: Verheul • Genre: Non-fictie • Pagina’s: 180 • Sterren:


BoekenBoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *