MINI-REVIEW: Stephen King – Billy Summers

Waar gaat ‘Billy Summers’ over?

Billy Summers is een huurmoordenaar, de beste die er is. Hij stelt wel één voorwaarde: Billy neemt alleen een klus aan als het doelwit echt een slechterik is. En nu wil Billy ermee stoppen. Maar eerst is er nog één laatste opdracht. Als één van de beste sluipschutters ter wereld en een onderscheiden oorlogsveteraan uit Irak is hij een houdini als het aankomt op verdwijnen nadat een klus is geklaard. Dus wat kan er misgaan? Wat dacht je van… alles?

Wauw, wat een fantastisch boek was dit weer van Stephen King! Dit boek wist me al gelijk vanaf de eerste pagina te pakken. Billy Summers is een fantastisch hoofdpersonage en ontzettend goed neergezet door King. Je gaat van hem houden, ook al is hij een huurmoordenaar.

“In films vliegt degene die wordt beschoten een eind naar achteren wanneer de kogel hem raakt. In werkelijkheid gebeurt dat bijna nooit”

Het boek heeft de vibes van de serie Shooter: een goede schutter als hoofdpersoon die erin geluisd wordt. Billy Summers is misschien fout in vergelijking met de hoofdpersoon van Shooter, maar verder voelt de sfeer hetzelfde.

Het is dus enorm spannend, geloofwaardig en het leest heerlijk weg. Zoals we van Stephen King gewend zijn. Het einde was dan ook weer om van te genieten. Ik zag het niet aankomen en daardoor voelde het niet als een typisch einde voor een thriller.

Ik ben geen bijgelovig man, maar ik zou voor geen goud naar de plek gaan waar het Overlook Hotel heeft gestaan. Daar zijn hele nare dingen gebeurd

Wat ik een leuk detail vond was de referentie naar The Shining. Stephen King doet het wel vaker in zijn boeken: een hoofdpersoon of detail uit een ander boek verwerken in zijn huidige verhaal. Ook dit keer weet hij het Overlook Hotel een mooi plekje te geven.

Een ander klein detail dat me opviel en ik ontzettend leuk vond: de voorkant heeft een gescheurde pagina met dezelfde tekst als de pagina in het boek. Hoe gaaf is dat?


Favoriete quote

“De domme Billy mag dan nep zijn, maar dit klopt wel degelijk: hij doet alleen slechte mensen. Het is de reden waarom hij ‘s nachts kan slapen”

Billy Summers

Pagina’s

511 pagina’s
(dik boek)

Hoofdpersonen

Billy Summers
Alice Maxwell
Nick Majarian

Genre

Thriller

Verrassend

Spanning

Angst

Droevig

Liefde

Vreugde


Conclusie

Billy Summers is misschien wel één van mijn favoriete boeken van Stephen King! Het is spannend en een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie. Die 500 pagina’s voelen misschien als veel, maar dit boek heb je zo uit. Aanrader!


Titel: Billy Summers • Auteur: Stephen King • Uitgever: Boekerij • Genre: Thriller • Pagina’s: 511 • Sterren:


BoekenBoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *