MINI-REVIEW: Tess Sharpe – Mijn vele gezichten

Waar gaat ‘Mijn vele gezichten’ over?

Nora O’Malley heeft in haar leven al veel rollen gespeeld. Als dochter van een professionele oplichtster die foute, criminele mannen belazert, groeide ze op als haar moeders protegee. Maar toen haar moeder op een dag als een blok voor één van haar gevaarlijke doelwitten viel, wist Nora precies wat ze moest doen: ontsnappen. Vijf jaar lang heeft Nora een perfect normaal leven weten te leiden, maar nu zal ze haar oude kunstjes weer onder het stof vandaan moeten halen. Ze heeft namelijk drie problemen:

#1: Haar ex-vriend betrapte haar met haar nieuwe vriendin, Iris. Ze waren allemaal vrienden, maar dat zou nu weleens kunnen veranderen. Au.
#2: De ochtend nadat ze zijn betrapt moeten ze met z’n drieën naar de bank om geld dat ze hebben opgehaald voor het goede doel te storten. Dit blijkt niet alleen ontzettend ongemakkelijk te zijn, maar zelfs dodelijk, want:
#3: Net nadat ze de bank in zijn gelopen, komen er twee overvallers binnen.

De overvallers mogen misschien gevaarlijk zijn, Nora heeft meer lef in haar pink dan de twee in hun hele lijf. En ze hebben geen idee wie ze daadwerkelijk gegijzeld hebben…

Mijn vele gezichten heeft heel lang ongelezen in mijn boekenkast gestaan. Ik weet niet waarom, maar op één of andere manier sprak de achterflap me niet zo aan. Het leek me een typisch young adult-boek en daar houd ik niet zo van.

Gelukkig zat ik fout. Ik heb dit boek echt in één ruk uitgelezen. Wat een heftig en intens boek! Huiselijk geweld, seksueel misbruik, onveiligheid: het zijn zware onderwerpen verwerkt in een boek voor jong volwassenen.

Korte hoofdstukken

Maar dat maakt het juist een boek met behoorlijk wat diepgang. Daarnaast zit het verhaal enorm goed in elkaar en is het echt spannend vol met actie. De korte hoofdstukken zorgde ervoor dat ik door het boek heen vloog.

Daarbij leefde ik als lezer enorm mee met hoofdpersoon Nora, maar ook met haar vrienden Wes en Iris. Wes: de ex-vriend van Nora en Iris: de huidige vriendin van Nora. Wat het nog gecompliceerder maakte tijdens een overval.

Misschien is de bankoverval wat minder realistisch neergezet en waren sommige gebeurtenissen wel erg toevallig, toch heb ik echt genoten van dit verhaal. Dit kwam voornamelijk door de vele onderwerpen die in dit spannende boek verwerkt zaten.


Favoriete quote

“De grond onder mijn voeten lijkt op drijfzand. Maar ik heb vrienden om me aan vast te houden. Vrienden om voor te vechten. En dat is zo anders dan voor jezelf vechten”


Pagina’s

368 pagina’s
(gemiddeld boek)

Hoofdpersonen

Nora
Iris
Wes

Genre

Thriller

Verrassend

Droevig

Spanning

Angst

Liefde

Vreugde


Conclusie

Mijn vele gezichten is een boek vol actie, maar ook met behoorlijk wat diepgang. De heftige onderwerpen en de originaliteit van het verhaal maken het een boek voor jong en oud.


Tess Sharpe - Mijn vele gezichten

Titel: Mijn vele gezichten
Auteur: Tess Sharpe
Uitgever: Moon
Pagina’s: 368
Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *