MINI-REVIEW: Taylor Jenkins Reid – De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

Waar gaat ‘De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo’ over?

Hollywoodfilm-icoon Evelyn Hugo is 79 jaar als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze, maar door schandalen geteisterde leven. Wanneer ze hiervoor de onbekende reporter Monique Grant benadert, is niemand zo verbaasd als Monique zelf. Vastberaden grijpt ze deze kans om naam te maken. In het luxueuze New Yorkse appartement van Evelyn luistert Monique gefascineerd naar haar verhaal. Evelyn openbaart een leven van nietsontziende ambitie, onverwachte vriendschap, grote liefde en de prijs van roem.

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo is een indrukwekkend verhaal. Ik had echt het gevoel dat Evelyn Hugo een bekende actrice was. Dit kwam door de schrijfstijl, maar zeker ook door de korte artikelen uit tijdschriften en blogs. Je krijgt zo een goed beeld van hoe zij leeft, maar ook hoe de media en buitenwereld haar ziet. En dat maakt de werkelijkheid alleen maar intenser.

Het boek is in zeven delen opgedeeld. Elk deel staat, uiteraard, voor een andere echtgenoot. Sommige verhalen waren hartverscheurend en anderen gingen vooral over de glitter en glamour van Hollywood. Deze combinatie werkte erg goed.

Het is een roman waar ik doorheen vloog. Het was origineel, emotioneel en de thema’s waren zeker ook interessant. Het was hartverscheurend om te lezen hoe erg ze van haar grote liefde hield en ze dit niet in het openbaar kon laten zien. Haar carrière stond op het spel. Zo pijnlijk! Maar ook de hechte vriendschappen vond ik prachtig neergezet.

TikTok-hit

“Het was de mannen in mijn leven zelden om mijn persoonlijkheid te doen”

Het boek is een grote hit op TikTok en Instagram. Waarom ik dit boek geen vijf sterren geef zoals de meeste mensen? (Sla deze twee paragrafen even over als je geen spoilers wilt lezen.) Ik vond het jammer dat je op de achterflap al leest dat Monique en Evelyn iets met elkaar gemeen hebben. De verwachtingen waren bij mij al hoog door alle lovende recensies, maar door die ene zin leefde ik als lezer helemaal toe naar het einde.

Want wat hebben deze twee mensen met elkaar gemeen? Dit is zeker heftig en indrukwekkend om te lezen, maar ik zag het eerlijk gezegd ook al een beetje aankomen. Door die ene zin. Ik vond die laatste zin gewoon echt niet nodig en het haalde voor mij de sensatie een beetje weg. Zonde, want ik vond het zeker een goed boek.

Begrijp me dus niet verkeerd. Ik geef het zeker vier sterren, maar die samenvatting vond ik toch jammer. Maar goed, misschien waren mijn verwachtingen ook wel veel te hoog doordat TikTok en Instagram helemaal lyrisch over dit boek waren.

Boekrecensie: Taylor Jenkins Reid – De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo lezen op Curacao

Favoriete quote

“Ik ben geen goed mens, Monique. Zorg dat dat duidelijk uit het boek naar voren komt. Dat ik nooit heb beweerd dat ik een goed mens ben”


Pagina’s

456 pagina’s
(dik boek)

Hoofdpersonen

Evelyn
Celia
Harry
Monique

Genre

Roman

Liefde

Verrassend

Droevig

Vreugde

Spanning

Angst


Conclusie

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo is een roman waar je doorheen vliegt. Het is origineel, emotioneel en de thema’s in dit boek zijn stuk voor stuk interessant. Zeker een aanrader! Maar sla de achterflap van het boek even over… 😉


Taylor Jenkins Reid – De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

Titel: De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo
Auteur: Taylor Jenkins Reid
Uitgever: Ambo|Anthos
Pagina’s: 456
Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *