MINI-REVIEW: Ali Hazelwood – De liefdeshypothese

Waar gaat ‘De liefdeshypothese’ over?

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus.

Allereerst snap ik waarom dit boek zo’n hype is op TikTok en het is ook zeker vermakelijk om te lezen. Maar ik val maar gelijk met de deur in huis: het was niet een boek voor mij.

Ik houd er gewoon niet van als je al van mijlenver aan ziet komen hoe het boek gaat verlopen en eindigen. Dat is op zich het concept van een chicklit en het draait ook juist om de langzaam opbloeiende liefde en het om elkaar heendraaien. Maar ik ga niet zo goed op die ongemakkelijkheid, onzekerheden en de plottwist die er niet gaat komen.

Om een voorbeeld te geven: op een gegeven moment gaan Olive en Adam naar een bijeenkomst. Helaas zijn er niet genoeg stoelen. Dus ‘moet’ Olive op de schoot van Adam zitten. WAAROM? Ik vond dit zo vreemd tijdens een bijeenkomst, waar je gewoon hoort te staan als je te laat bent als student. En nog belangrijker: waar Adam aan het werk is. Hoe onprofessioneel is dat? Ik vond dit zo onrealistisch en tegelijkertijd ook zo ongemakkelijk.

Als het ongemakkelijk wordt, kan ik er eigenlijk nooit tegen. Ik kijk bijvoorbeeld ook niet naar First Dates om dezelfde reden. Dus dat dit boek niet mijn ding is, is niet zo gek. Met andere woorden: als jij wel van First Dates houdt, dan moet je dit boek zeker een kans geven.

“Je rothumeur druipt ervanaf”

Neemt niet weg dat ik het leuk vond dat de wetenschappelijke carrières van Olive en Adam de hoofdrol kregen. Ik vond dit heel origineel gevonden en de setting is dan ook fantastisch.

Ook leest het makkelijk weg en is het een fijn boek om na een drukke dag te lezen. Maar al met al moet ik bekennen dat ik dit boek niet meer dan 2,5 sterren kan geven. Ligt dit aan mij? Ik weet het wel zeker. 😉


Favoriete quote

“Dat hadden jullie niet gedacht, hè, stomme romcoms?”


Pagina’s

384 pagina’s
(gemiddeld boek)

Hoofdpersonen

Olive
Adam
Anh

Genre

Chicklit

Liefde

Vreugde

Droevig

Verrassend

Spanning

Angst


Conclusie

Als je gek bent op boeken over de liefde, neprelaties en de wetenschap, dan is De liefdeshypothese helemaal iets voor jou. Persoonlijk is dit niet zo mijn ding. Ik vond de ongemakkelijkheid net iets te veel. Neemt niet weg dat ik de schrijfstijl fijn vond en de verhaallijn origineel gevonden.


Ali Hazelwood - De liefdeshypothese

Titel: De liefdeshypothese
Auteur: Ali Hazelwood
Uitgever: Rainbow
Pagina’s: 384
Sterren:


Eén reactie

  1. Net je blog ontdekt, ik volg! Ik vond dit wel een leuk boek maar ik hou van die voorspelbare romantische verhalen én van awkwardness (maar die schoot-zit-scène vond ik ook niet helemaal oké). Ik ergerde me wel soms aan Olive en haar veronderstellingen. Ik denk dan vaak: praat toch gewoon met elkaar! Maar goed ja, ik snap wel dat het nu eenmaal in bepaalde boeken “zo hoort”. Ik hou gewoon van duidelijke communicatie 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *