MINI-REVIEW: Andrew Sean Greer – De glorieuze reis van Arthur Less

Waar gaat ‘De glorieuze reis van Arthur Less’ over?

Het zit Arthur Less niet mee. Zijn schrijverscarrière loopt vast, zijn vijftigste verjaardag hangt boven zijn hoofd en hij krijgt een uitnodiging voor de bruiloft van zijn ex-minnaar. Gelukkig is er een uitweg: een reeks internationale uitnodigingen van halfbakken literaire evenementen. Arthur neemt ze allemaal aan en vertrekt. Want wat kan er nou misgaan? Zo begint een reis om de wereld in tachtig dagen vol fiasco’s en misverstanden. Van Italië, Duitsland, Frankrijk, Marokko tot India ontmoet hij nieuwe liefdes, probeert oude te vergeten, overdenkt zijn leven en komt op een afgelegen eiland de enige persoon tegen die hij probeert te ontwijken.

Ik moest heel erg inkomen in deze roman. De hoofdstukken in De glorieuze reis van Arthur Less zijn opgedeeld in de landen waar Arthur Less naartoe reist. Daardoor zijn de hoofdstukken enorm lang en vloeit het ene verhaal, gesprek en gebeurtenis in het andere over. In het begin was dit dus even lastig en was ik niet zo enthousiast. Ik had niet altijd zin om uit te vogelen wie nou wie was.

Een beetje zoals je laatste dag in een vreemd land. Je hebt eindelijk door waar je goede koffie kunt krijgen en drankjes en een lekkere biefstuk. En dan moet je weg. En je komt nooit meer terug.

Maar als je eenmaal in het verhaal zit is het vermakelijk om te lezen. Zijn liefdesleven en gebeurtenissen rond de wereld te volgen: het heeft wel iets. En dat het fijn eindigt is ook weleens leuk om te lezen.

Maar ik zeg eerlijk dat dit boek me niet helemaal pakte. Ik weet niet zo goed waardoor het kwam. Ik denk toch de lange hoofdstukken. Maar vermakelijk was het zeker!

Favoriete quote

Heel wat mensen kunnen ermee door. Maar als je de echte liefde hebt gekend, kun je niet meer leven met iemand die ‘ermee door kan’; dat is erger dan met jezelf leven.

Pagina’s

264 pagina’s
(dun boek)

Hoofdpersonen

Arthur
Freddy
Tom

Land

Wereld

Het boek speelt zich af in verschillende landen.

Onderwerpen

Liefde
Queer
Wereldreis

Conclusie

De glorieuze reis van Arthur Less is een vermakelijk boek over een Amerikaanse schrijver die een reis om de wereld maakt om maar niet naar de trouwerij van zijn vroegere minnaar te hoeven. Het boek pakte me niet volledig door de lange hoofdstukken.

Andrew Sean Greer - De glorieuze reis van Arthur Less

Titel: De glorieuze reis van Arthur Less
Auteur: Andrew Sean Greer
Uitgever: Signatuur
Pagina’s: 264
Sterren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *