Boekrecensie: Paula Hawkins - Het meisje in de trein

Waar gaat ‘Het meisje in de trein’ over?

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Maar wie is er te vertrouwen?

Ineens zag ik dit boek overal voorbijkomen. Meestal houd ik niet zo van dit soort bestsellers (ze vallen dan vaak een beetje tegen), maar ik maak graag uitzonderingen.

En ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want wat een pageturner! Het is heerlijk vlot geschreven en zinderend spannend. In het begin denk je nog: waarom is dit een thriller? Een meisje dat in de trein zit en naar andere huizen staart en erover fantaseert. Ze is zielig en misschien zelfs een beetje onbetrouwbaar, maar een thriller?

Daar kom je op een gegeven moment helemaal op terug. Wat een spanning! Het gaat eigenlijk maar om één moment, maar heeft Rachel dat wel goed gezien? Is ze wel te vertrouwen of zijn de andere personen in het verhaal niet helemaal eerlijk?

Omdat Rachel heel deprimerend overkomt en veel drinkt, heb je medelijden met haar en hoop je dat de ellende een keer ophoudt. Maar het gaat maar door. Zij is zo sterk neergezet door Paula Hawkins. Heel knap gedaan.

Conclusie

Helaas zag ik wel al vrij snel wie de dader was en dat maakte het iets minder spannend. Ik geef het boek daarom geen 9. Maar voor de rest is het een thriller die je doet glimlachen in de trein (oh flauwe woordgrap. Het boek leest wel echt als een trein. Nee maar echt!). Je wilt maar doorlezen en dat is waarom ik zo van thrillers houd. Aanrader voor in de vakantie!

Boekentip van Readabook.nl


Paula Hawkins – Het meisje in de trein | Uitgeverij: A.W. Bruna | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(8.0)


Reacties

Als ik eerlijk ben, vond ik het boek tegenvallen. De vrouwen lijken allemaal gestoord en op een bepaald moment was ik een beetje verveeld. Dat zal waarschijnlijk wel gewoon smaak zijn…

Eigenlijk lees ik nooit thrillers, want ik vind ze altijd tegenvallen…maar ik lees te veel positieve recensies over dit boek, dus wie weet ga ik het nog eens lezen 😉

Geef een antwoord