Marion Pauw - We moeten je iets vertellen

Waar gaat ‘We moeten je iets vertellen’ over?

De succesvolle Kathelijne valt voor de charmes van een oudere, getrouwde man en raakt zwanger van hem. Ze ondergaat een abortus. De dag erna vindt ze een huiveringwekkend verhaal op haar notitieblok, geschreven in haar eigen handschrift. Terwijl ze rouwt om haar ongeboren kind, gaat ze op onderzoek uit. ‘We moeten je iets vertellen’ is Pauws meest persoonlijke thriller.

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik over dit boek moet zeggen. Het is zo anders, zo vreemd en origineel dat het moeilijk te beschrijven is wat ik nu eigenlijk van dit boek vond. Maar ik ga het toch proberen. 😉

Het boek geeft een kijkje in het leven van de succesvolle schrijfster Kathelijne. Hoe beleeft zij het schrijfproces van haar eigen boek? Marion Pauw legt het je haarfijn uit en dat is als lezer heel interessant.

Zo zie je onder veel pagina’s extra ‘notities’ over wat uitgever Harold van een uitspraak in het boek vond of welke passages Kathelijne denkt dat recensenten zullen oppakken. Hilarisch om te lezen! Ik zat soms echt met een glimlach op mijn gezicht deze extra ‘notities’ te lezen. Zo’n leuke toevoeging!

Conclusie

Ik had het boek een 9 kunnen geven, maar ik vond het einde zo abrupt dat ik het daarom toch niet doe. Ik had liever nog wat meer spanning gezien aan het einde van het boek en ik miste daardoor nog iets toen ik het boek dichtklapte. Gelukkig heb ik de rest van het boek met een glimlach gelezen.

En daarom weet ik niet zo goed wat ik van dit boek moet vinden (en ok, na al dat geklaag over recensenten in dit boek, is het heel moeilijk om een goede recensie te schrijven zonder jezelf belachelijk te maken haha.).

Boekentip van Readabook.nl


Marion Pauw – We moeten je iets vertellen | Ambo|Anthos | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(7.0)


Reacties

Ik ben toevallig net grijs gebied aan het lezen van Marion Pauw, mijn eerste boek van deze schrijfster en ik ben wel benieuwd geworden naar haar andere boeken.

Geef een antwoord