Boekrecensie: Samuel Bjørk - De doodsvogel

Waar gaat ‘De doodsvogel’ over?

In De doodsvogel van Samuel Bjørk wordt Holger Munch op een nieuwe zaak gezet: een tienermeisje is ritueel vermoord. De bijdrage van rechercheur Mia Krüger is cruciaal, maar ze worstelt met een depressie. Dan duikt er een verontrustend filmpje op waarin vaag iemand te zien is die verkleed is als uil, de doodsvogel. Ondertussen wordt Munch’s dochter in een romantische affaire getrokken die haar op het pad brengt van een zeer zieke geest.

Als je mijn blog een beetje volgt, weet je dat ik Ik reis alleen van Samuel Bjørk bestempelde als één van mijn favoriete boeken uit 2016. Wat een gigantisch spannende thriller was dat! Je begrijpt dus wel dat ik stond te popelen om het tweede deel (want yes, het is gewoon een serie!) te lezen. Afgelopen maand las ik dit boek eindelijk uit en ik kan je vertellen dat ik weer diep onder de indruk was.

En dat terwijl de verwachtingen bij mij hoog waren na zijn eerste indrukwekkende thriller. Maar het tweede deel doet daar zeker niet aan onder. De moorden zijn weer gruwelijk, de personen heel interessant en de spanning is weer om te snijden.

Wat ik altijd zo leuk vind aan Scandinavische thrillerschrijvers: de moorden zijn veel heftiger en je kunt eigenlijk nooit raden wie de dader uiteindelijk is. Bij Nederlandse thrillerschrijvers heb je dat vaak al heel snel door. Ook bij dit boek heb ik heel lang niet geweten wie de dader was.

Conclusie

Waarom ik het eerste deel dan toch een 9 heb gegeven en het tweede deel een 8.5? Misschien omdat ik bij het eerste deel met open mond heb zitten lezen. Ik zag totaal niet aankomen dat het een fantastisch boek zou worden. De verwachtingen bij deel 2 waren daardoor een stuk hoger. Maar dat is ook het enige negatieve punt dat ik kan geven. Valt mee toch? Ik kan dus alleen maar zeggen: lees deze serie lekker op vakantie of met een kleedje op de bank, je krijgt er zeker geen spijt van!

Boekentip van Readabook.nl


Samuel Bjørk – De doodsvogel | Luitingh-Sijthoff | Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling:
(8.5)


Reacties

Ik ben het helemaal met je eens! Ik heb beide boeken gelezen en vond ze ook super spannend en zo verrassend. Ik hou van die plottwist die je niet aan ziet komen 😉

Ja, was ook onder de indruk van Doodsvogel. Met je eens dus. Ik reis alleen staat nog op mijn verlanglijstje.

Geef een antwoord