Boekrecensie: Leonie ter Veld - Gewoon wat een studentje nog meer eet

Waar gaat ‘Gewoon wat een studentje nog meer eet’ over?

Leonie ter Veld is foodblogger van Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. In haar tweede boek schrijft ze vol enthousiasme over makkelijke recepten die je in no time zelf klaarmaakt. Ze is dan misschien geen topkok, maar wél creatief in de keuken. Dus laat Leonie die recepten maar bedenken, dan kun jij ze op je dooie gemak in tien minuten op tafel toveren. Wees welkom in haar wondere wereld waarin frikadellen superfood zijn en chiazaadjes gewoon aan de vogels gevoerd worden. Zoals het hoort ;-).

Ik was heel enthousiast over haar eerste boek Gewoon wat een studentje ’s avonds eet. Sterker nog, ik haal nog geregeld recepten uit dit boek. Het is dan ook niet zo gek dat ik inmiddels haar tweede boek in huis heb.

Dit tweede kookboek staat weer vol met leuke en vooral simpele recepten. Daarnaast zijn de foto’s prachtig en de teksten origineel (alleen al de samenvatting is leuk om te lezen: “wees welkom in haar wondere wereld waarin frikadellen superfood zijn en chiazaadjes gewoon aan de vogels gevoerd worden. Zoals het hoort”).

Nu hoor ik je denken: maar ik ben helemaal geen student. Dat geeft niks! Want net als bij haar eerste boek hoef je absoluut geen student te zijn om dit kookboek leuk te vinden (daar ben ik het levende bewijs van!).

Enig minpuntje: dit boek leek best wel op het eerste boek, waardoor ik soms het gevoel had dat ik het recept al kende. Maar dit kan ook komen doordat ik haar website angstvallig in de gaten blijf houden op nieuwe recepten. 😉 Dus echt goed onderbouwd is dit minpuntje niet.

Conclusie

Leuk kookboek met prachtige foto’s en simpele recepten. Als je haar eerste boek al hebt gelezen weet ik niet of dit boek een echte toevoeging is in je boekenkast. Maar als je haar blog graag leest, is het een aanrader. Ook heel leuk om cadeau te doen!

Boekentip van Readabook.nl


Leonie ter Veld – Gewoon wat een studentje nog meer eet | Uitgeverij: Brandt
Genre: Koken | Bekijk op Bol.com


Geef een antwoord