De Netflix voor boeken: Kobo Plus

We moesten er even op wachten, maar het is nu eindelijk zover: de Netflix-variant voor boeken! Een mooi cadeautje op de verjaardag van mijn zus. ๐Ÿ˜‰

Abonnement voor boeken

Kobo en Bol.com hebben vandaag namelijk het e-book-abonnement Kobo Plus gelanceerd. Voor een vast bedrag per maand (โ‚ฌ 9,99) heb je met dit nieuwe abonnement onbeperkt beschikking over een groot aanbod van digitale boeken. En groot is het aanbod zeker, want er staan nu al ruim 40.000 e-books op ons te wachten. Van tijdloze klassiekers tot de bestsellers van dit moment. Zo is bijvoorbeeld Judas van Astrid Holleeder in het assortiment te vinden, maar ook Knielen op een bed violen van Jan Siebelink en Huidpijn van Saskia Noort.

Dit abonnement is natuurlijk te gebruiken als je een Kobo e-reader in je bezit hebt, maar niet getreurd: ook op tablets en smartphones kun je dit abonnement uitproberen. Je hoeft alleen maar de speciale Kobo-app te downloaden.

Gratis uitproberen

Wat ik vooral erg fijn vindt: je kunt een proefabonnement nemen! Na de eerste maand kun je het proefabonnement van Kobo Plus gewoon weer opzeggen. Ideaal om dit abonnement een keer een kans te geven.

Ga ik voor dit abonnement?

Ik ben altijd een groot voorstander van dit soort diensten. Legaal en toch onbeperkt bij je favoriete muziek, series, films en nu dus ook boeken kunnen. De ideale combinatie! Ik stond dan ook te trappelen toen Spotify en Netflix gelanceerd werden en nog steeds heb ik bij beide diensten een abonnement. Maar bij Kobo Plus twijfel ik nog een beetje. Simpelweg omdat ik een papieren boek nog zo fijn vind. Als ik nu voor dit abonnement ga, weet ik zeker dat ik minder vaak naar de boekhandel zal rennen voor de nieuwste boeken. En dat zal waarschijnlijk voor meer mensen gelden. Wat zal dat betekenen voor de boekwinkels in Nederland?

Maar goed, dit kan wel weer het antwoord zijn op het illegaal downloaden van e-books. E-books zijn op dit moment erg prijzig en door dit abonnement is de stap om een e-book legaal te kopen veel makkelijker. Ik ga het in ieder geval een maand uitproberen!

Meer weten over Kobo Plus?

Bekijk dan even deze video, want duidelijker kunnen ze het niet maken volgens mij. En als je enthousiast bent geworden kun je hier een gratis proefabonnement proberen.

Reacties

Ik weet het nog niet, heb net Elly’s choice genomen omdat de boeken wel mijn eigendom worden. 10 euro per maand is best nog een hoop geld en daarvoor moet je toch wel minimaal 2 boeken per maand lezen wil je er voordeel aan hebben volgens mij en dat haal ik net niet. Zomers wel dan lees ik meer ๐Ÿ™‚ ik denk er nog even over maar vind het wel een goed concept.

Geef een antwoord