5x gratis e-books downloaden (legaal!)

Door het coronavirus lezen we waarschijnlijk allemaal wat meer. Zeker in de koude wintermaanden. Ik hoop dat je deze boeken gewoon in de boekwinkel koopt of op de website van je favoriete boekwinkel. Want dat kunnen ze wel gebruiken. Maar als je toch op zoek bent naar een e-book (omdat je graag in bad leest of gewoon omdat je niet van zware boeken houdt), dan is het natuurlijk fijn als je af en toe een gratis e-book kunt scoren.

Ik houd zelf niet van illegaal downloaden. Daarom heb ik al vanaf het begin Spotify en Netflix. En ook Kobo Plus gebruik ik graag. Om je een handje te helpen en vooral om het illegaal downloaden van e-books tegen te gaan, heb ik wat websites op een rijtje gezet waar je gratis e-books kunt downloaden. Uiteraard gewoon legaal!

 • 1. Bol.com
  Dit is mijn persoonlijke favoriet, omdat je hier veel klassiekers kunt downloaden. De e-books zijn zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar. Ik heb zelf ‘Onder moeders vleugels’ van Louisa May Alcott gedownload, omdat deze al heel lang op mijn lijstje stond. Het is vooral leuk als je net een nieuwe e-reader hebt aangeschaft en je niet direct veel e-books tot je beschikking hebt. Zo heb je gelijk een aantal goede boeken op je lijstje staan.
  Bekijk de gratis e-books op Bol.com
 • 2. Kobo
  Natuurlijk kan Kobo niet in dit rijtje ontbreken. Naast dat ze e-readers verkopen, hebben ze een groot assortiment e-books die je kunt downloaden met een Kobo Plus abonnement. Maar er zijn ook een aantal boeken gratis te downloaden!
  Bekijk de gratis e-books op Kobo.com
 • 3. Google Store
  In de Google Store vind je miljoenen boeken (en tijdschriften!) die je kunt downloaden voor je e-reader. Net als Kobo hebben zij een aantal gratis e-books toegevoegd.
  Bekijk de gratis boeken in de Play Store
 • 4. Harlequin
  Als je van het romantische genre of de Bouquet-reeks houdt, is de website van Harlequin iets voor jou! Harlequin heeft een wisselend aanbod van hun digitale boeken die je gratis kunt downloaden.
  Bekijk de e-books op Harlequin.nl
 • 5. Bookboon
  Ben je op zoek naar educatieve boeken? Neem dan eens een kijkje op de website van Bookboon. Je vindt op deze website namelijk gratis studieboeken die geschreven zijn door universitaire docenten. Ideaal om in deze tijd je meer te ontwikkelen in een bepaald vakgebied.
  Bekijk de gratis studieboeken op Bookboon.com

Dit waren mijn tips voor het lezen van gratis e-books! Heb je zelf een leuke tip? Deel ‘m hieronder in de reacties.


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *