5x boeken die al heel lang ongelezen in mijn boekenkast staan

Er zijn altijd een paar boeken die heel lang ongelezen in je boekenkast blijven staan. Misschien omdat de voorkant of achterkant niet aantrekkelijk leek of gewoon omdat je nog niet het geschikte moment hebt gevonden.

Nu moet ik zeggen dat ik mijn ongelezen boeken in mijn kast achter mijn bed heb staan. Zodat ik precies weet welke boeken ik nog moet lezen. De titel klopt dus niet helemaal. Maar dat ik altijd een grote stapel ongelezen boeken heb staan is een feit.

Ik heb daarom eens op een rijtje gezet welke boeken ik al lang ongelezen in mijn boekenkast heb staan. En dat waren meer dan 5 boeken. Lees hieronder om welke boeken het gaat en waarom ze al zo lang in mijn boekenkast staan.

1. Walter Isaacson – Steve Jobs

Samenvatting
Walter Isaacson heeft exclusieve en unieke gesprekken gevoerd met Jobs, zijn familie en vrienden. Isaacson kreeg zo een beeld van de mens Steve Jobs. Maar Isaacson heeft ook gesproken met collega’s bij Apple en met zijn concurrenten, om een beeld van de zakenman te krijgen. Wie is de man die de wereld aan zijn voeten kreeg met Apple?
Bekijk op Bol.com

Ik denk dat ik de biografie van Steve Jobs inmiddels al vijf jaar in huis heb. Maar ik heb ‘m nog nooit gelezen. Ik denk dat dit komt door de kleine letters en de vele pagina’s. Dit boek telt meer dan 700 pagina’s namelijk. Toch ben ik nieuwsgierig naar zijn leven. Dus misschien moet ik de gok toch eens wagen. 😉

2. Niccolò Ammaniti – Zo god het wil

Samenvatting
De dertienjarige Cristiano Zena woont bij zijn vader Rino, een drinkende, werkloze, gewelddadige, getatoeëerde neonazi. Het soort dat je niet graag in het donker op straat tegenkomt. Maar Rino houdt van Cristiano en heeft zich vol overgave op zijn zoon gericht: vol tederheid en oprechtheid onderwijst hij zijn zoon in geweld en mishandeling.
Bekijk op Bol.com

Ik las jaren geleden Ik ben niet bang van Niccolò Ammaniti en was toen razend enthousiast. Het boek Zo god het wil kocht ik al vrij snel daarna, maar intussen ligt dit boek al heel wat jaren te verstoffen. Maar waarom? De achterflap klinkt goed, het heeft een mooie cover en het is geschreven door Niccolò Ammaniti. Wat wil je nog meer? Stiekem was ik dus ook gewoon vergeten dat ik dit boek nog niet gelezen heb…

3. Harry Mulisch – De procedure

Samenvatting
Victor Werker doet onderzoek naar het geheimzinnige moment waarop dode materie overgaat in leven. De verteller in De Procedure lokt de lezer met de belofte dat die in de geheimen van dit moment zal worden ingewijd. Om deze belofte gestand te kunnen doen is een duivels spel met het goddelijke vereist, dat Victor Werker noodlottig zal worden.
Bekijk op Bol.com

Dit boek kocht ik in de kringloop nadat ik De ontdekking van de hemel gelezen had. Dit is inmiddels alweer drie jaar geleden… Ik ben fan van de boeken van Harry Mulisch, maar de achterflap van dit boek spreekt me op de één of andere manier niet aan. Toch wil ik dit boek een keer een kans geven. Het gaat tenslotte om Harry Mulisch.

4. Joël Dicker – De verdwijning van Stephanie Mailer

Samenvatting
Op de avond van 30 juli 1994 worden de burgemeester van Orphea en zijn familie thuis vermoord, evenals een toevallige voorbijganger die getuige was. Ze weten de moordenaar te pakken, maar twintig jaar later vertelt een journalist met de naam Stephanie Mailer dat ze destijds een belangrijke fout hebben gemaakt. Voor hij haar uitvoeriger kan spreken, verdwijnt ze onder mysterieuze omstandigheden.
Bekijk op Bol.com

Begin dit jaar las ik voor het eerst een boek van Joël Dicker. En dat had ik veel eerder moeten doen. Wat een heerlijk boek was dat! Ik kocht daarom gelijk zijn andere boek: De verdwijning van Stephanie Mailer. Deze ligt na een jaar nog steeds op mij te wachten. Dit komt niet door het verhaal of door de voorkant. Ik zoek gewoon nog steeds een perfect moment om te beginnen. Ik weet namelijk zeker dat dit weer een heerlijk boek gaat zijn. En daar wil ik de tijd voor nemen.

5. De boeken van Camilla Lackberg

De Zweedse Camilla Läckberg (1974) is van huis uit econoom, maar is uitgegroeid tot één van de bestverkopende Zweedse thrillerauteurs. Haar misdaadromans gaan voornamelijk over politieagent Patrik Hedström en schrijfster Erica Falck.
Bekijk op Bol.com

De serie van Camilla Lackberg ben ik jaren geleden begonnen. Het was ooit ook één van mijn lievelingsseries, waardoor ik gelijk alle boeken kocht. Ik heb dus een heel stapeltje liggen. Maar sinds de komst van M.J. Arlidge is deze serie in de vergetelheid geraakt. Ik ben de hoofdpersonen ook een beetje kwijt en weet niet meer precies wat de rode draad in deze serie was. Ik vind het dus best lastig om weer midden in deze serie te beginnen… Of ik dit ooit weer ga oppakken is dus nog de vraag.


Welke boeken staan er bij jou al heel lang ongelezen in de kast? En waar komt dat door? Laat het hieronder in de reacties weten!


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *