Review: Waarom ik de Fitbit Alta HR kocht

Ik hou van statistieken en nieuwe gadgets. Daarom bekijk ik mijn stappen ook altijd op mijn telefoon. Ik snapte dan ook niet zo goed waarom je een stappenteller van 150 euro zou kopen. Dat kun je toch gewoon allemaal op je telefoon zien? Wat een onzin! Maar sinds een week loop ik toch met een Fitbit Alta HR om mijn pols. In dit artikel dus de reden waarom ik een Fitbit kocht.

Waarom kocht ik een stappenteller?

Ik ben niet zo beweeglijk. Je kunt gerust zeggen dat ik een beetje lui ben en slapen is dan ook mijn favoriete bezigheid (in de winter houd ik het liefst een winterslaap). Maar als ik eenmaal aan het sporten ben, vind ik het ontspanning. Even helemaal nergens aan denken en de voldoening die je daarna voelt is ook niet verkeerd. En nog een leuk voordeel: je krijgt er meer energie van.

Ik ging me dus afvragen hoeveel ik op een dag bewoog. Ik dacht het goed te weten door de app S Health van Samsung, maar eigenlijk meet je helemaal niet zoveel. Als ik sport ligt hij thuis op de bank en als ik op kantoor aan de wandel ben (ok, naar het koffiezetapparaat en het toilet) is hij ook nergens te bekennen. Eigenlijk is mijn telefoon veel luier dan ik. Toen ik dus op vakantie ging naar Maleisië een half jaar geleden en een vriendin de Fitbit bij zich had en veeeel meer stappen had gemaakt dan ik, vond ik dit ronduit vervelend. De Fitbit bleef in mijn hoofd zitten en een maand geleden besloot ik hem cadeau te doen aan mezelf. Je kunt wel zeggen dat wij nu beste vriendjes zijn.

De functionaliteiten van de Fitbit Alta HR

Wat heeft deze Fitbit allemaal in huis? Nou, best veel! Het is natuurlijk een stappenteller waarbij je de statistieken kunt terugvinden in de app van Fitbit. Deze app is trouwens erg uitgebreid en leuk om bij te houden. Daarbij geeft het horloge elk uur een seintje als je te weinig beweegt, toont hij berichten van je telefoon op het scherm, kun je een wekker instellen en meet hij naast je stappen ook je calorieën, hartslag en slaapritme. Al deze functies kun je uiteraard ook allemaal uitzetten zodat je alleen een klok op je horloge ziet.

[one_half]

+ DE VOORDELEN:

 • Veel extra’s zoals een hartslagmeter
 • Mooi design
 • Lichtgewicht en zit fijn om je pols
 • Geschikt voor dunne polsen
 • Simpele en gebruiksvriendelijke app
 • Lange batterijduur
 • Hij meet ontzettend veel
 • Je gaat er meer door wandelen
 • [/one_half]

  [one_half]

  – DE NADELEN:

  • Hij is wat aan de dure kant (€149,95)
  • Het tikken op het scherm werkt niet altijd
  • Aantal traptreden worden niet gemeten
  • Hij is spatwaterdicht, dus zwemmen is geen optie
  • In de zon is het scherm niet goed leesbaar
  • Soms slaat hij stappen op tijdens het slapen
  • Er zit geen GPS op

  [/one_half]

  Conclusie

  Ik moest in het begin heel erg wennen aan het tikken op het scherm. Het werkte niet helemaal zoals ik zou willen. Maar hoe meer je hem gebruikt, hoe makkelijker het wordt en ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik er nu geen problemen meer heb.

  Ook heb ik één keer gehad dat ik ’s ochtends opstond en al 12000 stappen gelopen had. Heel bijzonder. Toen ik in de app keek bleek ik via de statistieken te zien dat dat niet klopte (natuurlijk). Dat vond ik een lichte tegenvaller. Nadat ik hem een keer opgeladen had, was dit probleem verholpen.

  Maar dat waren ook mijn enige minpunten waar ik echt tegenaan liep. Voor de rest is het een prima stappenteller met veel extra’s en ben ik erg tevreden! Het grootste voordeel vind ik nog steeds dat je er meer door gaat lopen. Ik heb mijn doel ingesteld op 10.000 stappen per dag en als je ’s middags ziet dat je nog heel weinig stappen hebt gelopen, ga je na het werk toch even wandelen in plaats van met de auto.

  Wat vind jij? Een leuk hebbedingetje waar je eigenlijk niks aan hebt? Of de uitvinding van de eeuw? Ik ben in ieder geval om en zou het je zeker aanraden als je op zoek bent naar een goede stappenteller. Zeker als je van plan bent meer te gaan wandelen!


  Fitbit Alta HR | Prijs: € 149,- | Bekijk op Bol.com


  Reacties

  Fijne review! Ik mocht voor mijn afstuderen een cadeau uitzoeken en mijn vriend vroeg me of een Fitbit niet iets voor mij zou zijn. Ik wil er een keer één, maar als cadeau heb ik liever iets wat minder snel veroudert, dus wordt het een horloge.

  Ik vind het een leuk ding. Heb nu de jawbone, maar het bandje is stuk. Groot nadeel: het is niet te vervangen terwijl de teller zelf nog goed werkt. Ben nu aan het kijken voor de fitbit. Twijfel nog een beetje tussen deze (die ook het meeste lijkt op mijn jawbone) of de Charge2…

  Ik heb de Fitbit Charge HR en ben er nog steeds erg blij mee. Daarnaast ben ik lid geworden van de Facebook groep Fitbit Nederland. Zij organiseren iedere week de workweek hustle. Dan loop je in een groep van max. 10 personen tegen elkaar en aangezien ik ook niet zo sportief ben, merk ik wel dat deze workweek hustle me motiveert, als ik ergens onderaan sta wil ik hogerop komen. Misschien ook iets voor jou.

  Hoi, Ik heb sinds een week de fitbit charge 2, leuk verslavend om iedere dag meer te lopen. Zat ook tegen de prijs aan te hikken maar ben blij dat ik hem toch gekocht heb. En ontdek nog iedere dag meer mogelijkheden er mee.

  Hele fijne review! Wel jammer dat trappen niet meegeteld worden.. En ik vind het zelf wel veel geld om uit te geven, al denk ik wel dat het mij ook wel heel erg zou motiveren om meer te bewegen.

  Fijne review! Ik wil ‘m ook heel graag, maar vind het (ook vanwege de prijs) toch lastig kiezen tussen deze en andere FitBit modellen. Waarom koos jij precies voor deze?

  Geef een antwoord