MINI-REVIEW: A.J. Finn – De vrouw in het raam

Waar gaat ‘De vrouw in het raam’ over?

Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar?

Soms wil je gewoon een ‘echt’ boek mee op vakantie in plaats van je e-reader. Daarom besloot ik naar Ibiza dit keer geen e-reader mee te nemen, maar 2 ‘echte’ boeken. Mijn handbagage was daardoor iets zwaarder, maar het was het waard! Als eerste las ik het boek ‘De vrouw in het raam’ van A.J. Finn.

Ik weet nog steeds niet helemaal wat ik van dit boek vond. Het is wat mij betreft namelijk een vreemd boek met ontzettend veel plotwendingen. Normaal gesproken vind ik dat fantastisch, maar bij dit boek vond ik het iets te veel van het goede en werd het ongeloofwaardig. Vooral aan het einde vond ik dat het geval.

Ik moest ook even aan het verhaal wennen toen ik begon met lezen. Hoe zat het nu precies? Is ze gek aan het worden? Maar dat werd na ongeveer 100 pagina’s al wat duidelijker en door de verwarring voor de lezer alleen maar interessanter om te lezen.

De spanning vond ik ook een beetje tegenvallen. Maar als het dan ook spannend werd, voelde je de angst en wilde je zo snel mogelijk verder lezen om de waarheid te weten. Maar er zaten helaas ook wat hoofdstukken bij waarbij je dacht: “wat zit ik nu te lezen? Een vrouw die in haar huis blijft en teveel drinkt…”

Conclusie

Al met al een vermakelijk boek, maar niet helemaal voor mij weggelegd. Ik vond het een iets te langdradig en ongeloofwaardig boek.

Geen aanrader volgens Readabook.nl


A.J. Finn – De vrouw in het raam | Uitgeverij: Cargo | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(6.5)


Eén reactie

  1. Wat jammer! Ik was hier vet nieuwsgierig na en stond bijna op het punt hem laatst te bestellen, maar ben achteraf toch blij dat niet te hebben gedaan. De samenvatting op de achterkant bracht mij namelijk ook al een beetje aan het twijfelen. Ik heb toen Het meisje in het ijs besteld van Robert Bryndza, en man wat een fantastische schrijver is dat! Ik heb gisteren net zijn tweede boek uitgelezen die sinds dinsdag in het Nederlands is vertaald – De stalker in de nacht – en ben daar even enthousiast over. Heb je zijn boeken al eens gelezen? Echt aanraders 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *