MINI-REVIEW: B.A. Paris – Gebroken

Waar gaat ‘Gebroken’ over?

Het begon die avond in het bos. Cass Anderson stopte niet om de vrouw in de auto te helpen, en nu is zij dood. Sindsdien wordt Cass elke nacht gebeld door iemand die zwijgt en ze weet zeker dat ze in de gaten wordt gehouden. Door het enorme schuldgevoel begint ze dingen te vergeten: of ze haar medicijnen heeft ingenomen, wat haar alarmcode is en of er echt bloed zat op het keukenmes…

In juni ben ik twee weken naar Israël geweest en ‘Gebroken’ van B.A. Paris was het eerste boek dat ik daar las!

Het begon gelijk goed door een moord in een bos waar hoofdpersoon Cass langs heeft gereden en zelfs even is gestopt. Maar de moord heeft ze niet gezien en ze heeft ook haar hulp niet aangeboden toen ze de vrouw in haar auto zag zitten… Heel spannend!

Daarna kakt het verhaal een beetje in en gaat het voornamelijk over haar beginnende dementie (Cass denkt dat ze dat heeft, maar is dat wel zo?) en hoe ze daarmee om moet gaan. Aan de ene kant is deze verhaallijn een mooie toevoeging, omdat je zo langzaam haar achteruitgang ziet en hoe onzeker ze zich daarbij voelt. Aan de andere kant is dit deel een beetje aan de saaie kant en had het misschien iets korter gekund.

Gelukkig is de ontknoping ijzersterk en heerlijk om te lezen. Je wordt steeds maar weer op het verkeerde been gezet en twijfelt steeds over wie de dader kan zijn.

Conclusie

Al met al een prima boek om te lezen in de zomervakantie. De hoofdpersonen zijn interessant en het boek is prettig leesbaar en spannend genoeg om door te blijven lezen. Wat mij betreft kan dit boek zo in je koffer!

Boekentip van Readabook.nl


B.A. Paris – Gebroken | Uitgeverij: Ambo|Anthos | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(7.0)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *