Boekrecensie: Karin Slaughter - Gespleten

Waar gaat ‘Gespleten’ over?

Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea. Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn?

Wat een spannend boek is ‘Gespleten’ van Karin Slaughter! Het boek telt meer dan 500 pagina’s. Normaal ben ik daar niet zo gek op als ik een thriller lees. Meestal betekent dat namelijk dat het boek langdradig is en dat gaat dan ten koste van de spanning. Maar geloof me, bij dit boek is dat absoluut niet het geval!

Je zit er vanaf minuut 1 in. Het verhaal begint gelijk bij het restaurant waar moeder en dochter aan het lunchen zijn. Er wordt geschoten en een normale dag verandert in een bloedbad. In plaats van dat haar moeder bang wegrent, overmeestert ze de schutter en weet ze hem koelbloedig te vermoorden. Hoe spannend kun je een begin van een boek maken?

Er zijn twee verhaallijnen waarin Slaugther wisselt tussen heden en verleden. Je weet dat de flashbacks iets met elkaar te maken moeten hebben met het heden. Je kunt het al een beetje raden, maar het blijft spannend en indrukwekkend om te lezen. Daarbij zijn de hoofdpersonen goed gekozen. Je gaat een beetje van ze houden (of in sommige gevallen: van ze haten).

Conclusie

Wat mij betreft is dit een ideaal boek voor de vakantie: een lekker dik boek vol spanning en familiedrama!

Boekentip van Readabook.nl


Karin Slaughter – Gespleten | Uitgeverij: HarperCollins | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(7.0)


Geef een antwoord