Waar gaat ‘De phonetograaf’ over?

Via onze smartphone delen we onze levens met anderen: van een versgebakken taart tot je laatste citytrip of dat zonnige terrasje met vrienden. Goede instagrammers en bloggers maken er een kunst van om een persoonlijke stijl te ontwikkelen voor hun foto’s. En dat kan iedereen! Aan de hand van eenvoudige tips en voorbeelden toont phonetograaf Vicky Bogaert hoe je betere foto’s maakt met je smartphone: portretten, landschappen, interieurfoto’s enzovoort. Dit boek leert je van alles over kadrering, lichtinval en nabewerking, zodat je van je snapshots echte pareltjes kunt maken.

Boeken over fotografie: je moet ervan houden. Gelukkig heeft Vicky Bogaert een ander boek geschreven dan het gemiddelde fotografieboek. Dit boek is namelijk helemaal gericht op het fotograferen met je telefoon! Want foto’s maken met je smartphone doet tegenwoordig iedereen, maar of het altijd even goed is?

Op een simpele manier wordt in de eerste hoofdstukken de basis uitgelegd. Zo legt ze uit hoe je speelt met licht, hoe je kunt nabewerken en hoe je een mooi kader maakt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze basis op zich wel kende. Maar juist door de voorbeelden (échte foto’s gemaakt met een telefoon), heb je het gevoel dat je genoeg inspiratie hebt om weer aan de slag te gaan.

Ik vond de hoofdstukken over hoe je een portretfoto, mooie landschappen en interieurfoto’s kunt maken het leukst. In deze hoofdstukken vind je namelijk de interessante voorbeelden. Ideaal om doorheen te bladeren als je even geen inspiratie hebt.

Conclusie

Een leuk boek om cadeau te doen aan mensen die fotograferen met hun telefoon (of juist willen beginnen): je leert de basis van het fotograferen en je krijgt een berg aan inspiratie door de vele voorbeelden en tips. Heel leuk om te lezen!

Boekentip van Readabook.nl


Vicky Bogaert – De phonetograaf | Van Halewyck | Genre: Hobby
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(7.0)


Reacties

Geef een antwoord