MINI-REVIEW: Robert Bryndza – Donker water

Waar gaat ‘Donker water’ over?

Wanneer inspecteur Erika Foster een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. In de dikke modder worden inderdaad drugs gevonden, maar ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden snel geïdentificeerd als de elfjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichter bij dan ze denkt?

Zoals zo vaak had ik niet door dat ik een derde deel aan het lezen was. Normaal baal ik daar enorm van, want mis ik nu niet de verhaallijn van elke hoofdpersoon?

Maar gelukkig had ik bij dit deel niet het gevoel dat ik iets miste. De hoofdpersonen zijn gewoon iets minder uitgewerkt, doordat ze waarschijnlijk al in het eerste en tweede deel naar voren zijn gekomen. Maar dat vond ik prima. Het verhaal is nog steeds goed te volgen en je hebt na het lezen van dit boek echt het gevoel dat je de hoofdpersonen kent. Dit deel is dus heel makkelijk los te lezen.

Het is een indrukwekkend verhaal met de moord van een elfjarig meisje. Het was voor mij dan ook erg lastig om te ontdekken wie de dader was. Daarbij is het verhaal heel goed beschreven. Je ziet het lijk van het meisje zo voor je. Robert Bryndza is dus erg beeldend en daar moet je als lezer van houden. Ik vind dat zelf altijd een pluspunt bij thrillers (verder ben ik niet moordzuchtig. Ik houd gewoon van heftige details bij moordonderzoeken).

Conclusie

Het is een heel erg goed boek, waarbij elk detail over de moord wordt beschreven. Het middenstuk was misschien niet zo spannend als het begin, waardoor ik het boek net geen 9 geef. Maar de laatste hoofdstukken maken het wat mij betreft helemaal af. Wat een spanning en wat een ontknoping! Aanrader voor elke thrillerfan.

Boekentip van Readabook.nl


Robert Bryndza – Donker water | Uitgeverij: Boekerij | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(8.5)


2 reacties

  1. Heel zonde inderdaad om te lezen als je de eerste twee delen niet hebt gelezen. Je hebt er misschien niet veel last van, maar het is toch echt een stukje leuker om meer te weten te komen over Erika en haar collega’s. Bryndza is mijn favoriete auteur en dit boek vond ik ook weer fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *