Gelezen op Bonaire


Bonaire

In december naar een zonnige bestemming: ik waardeer dat eigenlijk nog meer dan in de zomermaanden. Hoe lekker is het om met je winterjas aan het vliegtuig in te stappen en na 9 uur die winterjas voor een week op te bergen? Ik vloog eind december naar Bonaire! In dit artikel laat ik je zien wat ik daar gedaan heb en welke boeken ik in een week tijd las!

Gezien op Bonaire

Bonaire is bij uitstek geschikt voor een strandvakantie: als je alle hotspots op het eiland wilt zien, ben je na een paar dagen al klaar. Het eiland is namelijk anderhalf keer zo groot als het Waddeneiland Texel. In december genieten van de zon en een goed boek is dan ineens heel makkelijk. We hebben de mooiste plekken van dit eiland wel gezien. Ik zet hier een aantal hotspots op een rijtje:

  • De mangroves aan Lac Bay: Op oudjaarsdag zaten wij niet aan de oliebollen, maar stonden we vroeg op om in een kano te stappen en te peddelen door de Mangrove! En ik moet zeggen, we waren aardig goed in het varen door tunnels van laaghangende takken en bomen. Aanrader om te doen!
  • Slavenhuisjes: De slavenhuisjes op Bonaire zijn uniek, want de meeste herinneringen aan de slaventijd zijn uitgewist en niet meer terug te vinden. Ik vond het dan ook heftig en indrukwekkend tegelijk. Het is namelijk een prachtige plek, maar helaas met nare herinneringen waarbij slaven uit Afrika moesten werken in de zoutpannen.
  • Zoutpannen: Nadat we de slavenhuisjes gezien hadden, zijn we met een tour naar één van de achttien zoutpannen op Bonaire gegaan. En hoe bijzonder is het om roze water te zien?
  • Sorobon: Sorobon Beach heeft een hagelwit strand met azuurblauw water. Ik wilde daar graag naartoe om met dat mooie uitzicht te genieten van de zon en een goed boek. Maar mijn uitzicht werd alleen maar interessanter, want Kelly heeft daar ruim twee uur een les windsurfen gevolgd! Houd je dus van windsurfen of wil je het een keer proberen? Dan is Sorobon Beach één van de beste plekken (ter wereld?)!
  • Klein Bonaire: Ik ben ooit op Klein Curacao geweest en was toen enorm fan: de boottocht was leuk, het strand was prachtig en het snorkelen fantastisch. Ik heb zelfs verschillende schildpadden gezien!

    Ik had dus hoge verwachtingen toen ik met de watertaxi richting Klein Bonaire vaarde… dit viel alleen een beetje tegen. Er stond een harde wind waardoor je continu aan het zandhappen was, het was een beetje koud en je zag niks tijdens het snorkelen. We moeten er nu heel hard om lachen, maar toen heb ik echt de minuten geteld om met de watertaxi terug te gaan.

    Een kleine tip als je Klein Bonaire wilt bezoeken: ga met een tour mee in plaats van de watertaxi. De watertaxi brengt je namelijk naar het minder leuke deel van Klein Bonaire. En dat hebben we geweten. 😉

  • 1000 steps: Dit is zo’n mooie plek! Het strand is te bereiken door een lange trap. Deze trap heeft maar 73 treden, maar met duikspullen voelt het, vooral omhoog, als 1000 treden (vandaar de naam). Het is een plek waar veel duikers naartoe gaan. Wij hebben het helaas maar even gezien, maar als ik ooit terug zou gaan naar Bonaire, dan zit er zeker een dag bij met een bezoekje aan 1000 steps.

Gedaan op Bonaire

We hebben vooral veel zon, zee en strand gezien (en boeken!), maar natuurlijk zijn we ook een beetje actief geweest. Hier een kleine impressie: Oud & Nieuw vieren met een (Hollands) feestje op het strand, hardlopen in de stralende zon en in de regen (wat best lekker was in de warmte!), rijden met de scooter, kanoën door de mangrove met een kleine snorkeltocht, lezend aan het strand in de winter, eilandtour met een typetje van Tineke Schouten als gids, zandhappen op Klein Bonaire, voor een week een leguaan als huisdier (en hem een bijnaam geven), hamburgers en cocktails aan het strand, wandelen door het kleine Kralendijk.

Gelezen op Bonaire

In een week tijd las ik 3 boeken uit. Ik heb echt genoten van M.J. Arlidge – Pluk een roos. Ik loop een beetje achter met deze serie van M.J. Arlidge, maar daar had ik na het lezen van dit boek echt spijt van: deze thriller was weer heerlijk om te lezen!

Na dit boek begon ik vol goede moed aan de chicklit van Christina Lauren – Ik weet niet of ik van je houd en dat was wat mij betreft niet zo’n succes. Ik houd gewoon niet zo van chicklits en ik legde dit boek dan ook een stuk vaker naast me neer dan de thriller hiervoor…

Gelukkig eindigde ik deze vakantie met nog een fantastische thriller, namelijk het nieuwe boek van Nathalie Pagie – IJsengel. Wat een heerlijk makkelijk en goed leesbaar boek, met korte hoofdstukken en interessante hoofdpersonen. Fijne afsluiting van deze fantastische vakantie!


Meer foto’s zien als ik op vakantie ben? Volg me dan op Instagram waar ik al mijn vakantiefoto’s plaats!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *