MINI-REVIEW: Sabina van Roest – Proudly imperfect

Waar gaat ‘Proudly imperfect’ over?

In een wereld waarin we continu getriggerd worden perfect te zijn en keer op keer te presteren, is het een uitdaging om jezelf te kunnen zijn. Veel vrouwen gaan daarom soms heel ver in het streven naar het “Miss Perfect’-ideaalbeeld en onderdrukken wie ze echt zijn. Ook Sabina van Roest leefde jarenlang met een masker op, gebaseerd op de “eisen’ van de buitenwereld in plaats vanuit haar ware zelf. Wat in eerste instantie een worsteling was en tot een bijna-burn-out en een auto-immuunziekte leidde, bleek later een mooi geschenk; een leven vol imperfecties, maar met meer zelfvertrouwen, zelfliefde en eigenwaarde. In dit boek vertelt ze als “herstellend perfectionist’ open en eerlijk over haar eigen worsteling met Miss Perfect.

Wat is Proudly imperfect een prachtig boek met mooie foto’s, inspirerende quotes en handige tips voor een imperfect en gelukkig leven. Maar bovenal een puur en eerlijk boek over hoe Sabina omging met haar perfecte leven en hoe zij dit veranderd heeft. De tips is dit boek zijn dan ook leuk, maar ik denk dat ik haar ervaringen en eerlijke verhalen nog meer waardeerde.

Als ik dit boek een jaar geleden had gelezen, waren mijn ogen echt geopend. Maar ik ben in een jaar tijd veranderd: ik nam ontslag bij een baan waar ik niet gelukkig was, ik begon met hardlopen en denk steeds meer aan mezelf. Dit is eigenlijk de essentie van dit boek. En het is goed dat dit soort boeken er zijn! Ik moest er zelf achterkomen, maar hoe fijn zou het zijn om met deze tips aan de slag te gaan?

Enig minpuntje: het boek is verre van imperfect. De perfecte opmaak, de mooiste foto’s: je zou willen dat je eigen naam op zo’n mooi boek stond. Of ben ik nu weer aan het vergelijken en heb ik dit boek niet helemaal begrepen? 😉

Conclusie

Mooi boek voor echte perfectionisten. Met behulp van ervaringen, inzichten en interviews word je gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan. Aanrader als je van zelfhulpboeken houdt en meer over jezelf wilt leren.

Boekentip van Readabook.nl


Sabina van Roest – Proudly imperfect | Scriptum | Genre: Gezondheid
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 7.0


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *