Boekrecensie: Boekrecensie: MINI-REVIEW: Jeroen Swolfs - Streets of the World verhalen (+winnen!)

Waar gaat ‘Streets of the World verhalen’ over?

Hoe zou het zijn? In zeven jaar tijd naar álle landen ter wereld reizen. Dit boek beschrijft de fascinerende reisverhalen van fotograaf Jeroen Swolfs. In deze tumultueuze wereld zocht hij naar wat ons als mensen met elkaar verbindt en reisde daarvoor naar 195 hoofdsteden om het straatleven te fotograferen. Maar hoe kom je op zo’n idee? Hoe krijg je het gefinancierd? En vooral: hoe voer je het uit? Reis mee met deze hedendaagse avonturier die voor zijn project Streets of the World op zoek ging naar de mens, maar vooral zichzelf als mens tegenkwam.

Reizen naar 195 hoofdsteden om het straatleven te fotograferen: dat klinkt toch als muziek in de oren? Daarom vond ik het extra leuk dat er naast het fotoboek van fotograaf Jeroen Swolfs, nu ook een verhalenboek is uitgegeven over zijn leven.

Wat ik niet helemaal verwacht had: het boek begon met de jeugd van Swolfs. Een erg origineel begin, want zo kom je erachter waar dat reizen toch vandaan komt en hoe hij uiteindelijk op het idee kwam.

Sowieso is dit verhaal uniek en indrukwekkend. In 7 jaar tijd fotografeerde hij 195 straten over de hele wereld! In dit boek beschrijft hij deze reis. Zo bijzonder om 7 jaar van huis te zijn en elke 5 dagen weer een nieuwe hoofdstad te zien. De eenzaamheid, de nieuwe mensen, de bijzondere plekken: het staat er allemaal in en dat maakt het heerlijk om te lezen.

Ik miste alleen de foto’s een beetje. Er is natuurlijk een apart fotoboek, maar één of twee foto’s in dit boek of op de voorkant had ik een leuk extraatje gevonden. Hij is tenslotte fotograaf en tijdens het lezen was ik heel erg benieuwd naar zijn werk en hoe de straten er uiteindelijk uitzagen.

Ik heb zelf nog niet zoveel van de wereld gezien. Als je mijn lijstje naast die van Jeroen Swolfs zet, kom ik zelfs een beetje zielig over. Toch vond ik het leuk dat een aantal van mijn reizen uitgebreid beschreven werden door Swolfs. Zo kreeg Israël een eigen hoofdstuk en was ik even helemaal terug in dit prachtige land. Heel mooi gedaan!

Conclusie

Een heerlijk boek als je van reizen houdt. Het is opgedeeld in kleine hoofdstukken per hoofdstad en dat maakt het makkelijk leesbaar. Na dit boek weet ik zeker dat je gelijk op reis wilt!

Boekentip van Readabook.nl

Winnen!

Ben je enthousiast geworden en wil je dit bijzondere reisverhaal lezen? Of ben je zelf van plan om een wereldreis te maken? Lees dan even verder, want ik geef deze week één boek weg!

Wat moet je daarvoor doen?
⇢ Volg me op Instagram
⇢ Like het bericht met dit boek
⇢ Tag een vriend of vriendin om extra kans te maken

GESLOTEN: deze winactie is op 19 mei 2019 gesloten. De winnaar heeft inmiddels een privébericht op Instagram ontvangen.


Jeroen Swolfs – Streets of the World verhalen
Streets Of The World Publishing | Genre: Reizen | Bekijk op Bol.com


Reacties

Dank voor deze leuke review en benieuwd wie het boek gaat winnen! Foto’s in het verhalenboek was een goeie geweest inderdaad. Alle fotos staan wel met korte omschrijvingen op de website van Streets of the World, niet helemaal hetzelfde, maar zo zou je ze er toch bij kunnen bekijken. Fijn dat je het leuk vond en met hartelijke groet! JS

Geef een antwoord