MINI-REVIEW: Mary Higgins Clark – De erfenis

Waar gaat ‘De erfenis’ over?

Op de avond van zijn verjaardag wordt de schatrijke alzheimerpatiënt Ted Grant dood gevonden. Alles wijst erop dat zijn vrouw Betsy hem heeft vermoord. Stiefzoon Alan wacht in spanning het proces af, maar is hij uit op gerechtigheid of is hij vooral geïnteresseerd in de erfenis? Is Betsy misschien toch onschuldig? Televisiejournaliste Delaney Wright wordt gevraagd een reportage te maken over de rechtszaak. Al gauw raakt ze betrokken bij Betsy en haar verhaal. Ze besluit Betsy te helpen, en spoedig stuit ze op een schokkend geheim dat niet alleen grote gevolgen heeft voor Betsy, maar ook voor haar eigen leven…

Ik kwam er ineens achter dat ik ‘De erfenis’ van Mary Higgins Clark nog helemaal niet op mijn blog had staan. En dat terwijl ik dit boek al meer dan een jaar geleden gelezen heb… Tijd om deze thriller een plekje op mijn blog te geven.

Het is zeker een vermakelijk boek en het leest dan ook heerlijk makkelijk weg. Voordat je het weet klap je dit boek alweer dicht, omdat je het boek zo uit hebt.

Toch vond ik het jammer dat je al vanaf het begin weet hoe het verhaal gaat eindigen, waardoor de plotwendingen totaal niet indrukwekkend zijn. Daardoor is het boek niet echt spannend te noemen en zijn de hoofdpersonen voorspellend. Dat neemt niet weg dat het ook weleens fijn is om een simpel boek te lezen na een lange dag werken.

Als je aan mij zou vragen: moet je ‘De erfenis’ lezen? Dan is mijn antwoord denk ik ‘nee’. Simpelweg omdat het verhaal te voorspelbaar is en ik je betere thrillers kan aanraden. Vind je een simpele thriller ook weleens fijn? Dan is de schrijfstijl van Mary Higgins Clark zeker een aanrader.

Conclusie

Een vermakelijk boek dat heerlijk makkelijk wegleest. Toch is de verhaallijn te voorspelbaar en daarom zou ik dit boek niet aanraden.

Geen aanrader volgens Readabook.nl


Mary Higgins Clark – De erfenis | Uitgeverij: Xander
Genre: Thriller | Bekijk op Bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *