Gelezen in Gent

BELGIË

In juli was ik een lang weekend in Gent! Je zou alleen al voor het Belgisch bier een weekendje naar België gaan, maar er is natuurlijk meer te doen. 😉 Lees in dit artikel wat mijn favoriete hotspots waren en wat ik in Gent gelezen heb!

Hotspots in Gent

Er zijn genoeg hotspots te ontdekken in Gent. Je hebt er veel leuke winkels, heerlijke adresjes om te ontbijten, lunchen en dineren en dan heb ik het nog niet eens gehad over de bars met een bomvolle kaart om bier te proeven. En het leuke van dit alles: je rijdt in 2,5 uur van Utrecht naar Gent!

Havermoutbar: Oats Day Long

Havermout is eigenlijk nooit zo mijn ding geweest. Als ik aan havermout dacht, zag ik eigenlijk alleen maar een warm papperig havermoutbakje voor me. Maar na Oats Day Long en hun perfecte ontbijtjes ben ik verkocht. Dit was zo lekker! Ik heb het recept thuis nagemaakt en dat was dan weer geen succes. Toch maar weer terug naar Gent?

Adres: Nederkouter 55, Gent

RAY

Een serre naast de Sint-Niklaaskerk waar je ook nog eens bier kunt bestellen: dit klinkt toch als muziek in de oren? Daarom is het ook niet zo gek dat we hier twee avonden te vinden waren. 😉

Adres: Klein Turkije 20 bis, Gent

Boekwinkels in Gent

Boekwinkel: Bookz&Booze

Deze boekwinkel had ik zelf willen hebben: een winkel waar je een boek koopt met een drankje erbij. Zoals ze het zelf op hun website zeggen: “Omdat lezen zoveel leuker wordt als je er wat bij te drinken hebt. Zeker als die fles ook nog iets met het boek te maken heeft. Of omgekeerd.” Verder vind je er lp’s, tekeningen en leuke cadeautjes.

Adres: Hoogpoort 35, Gent

  • Boekwinkel: The Other Shop
    Een leuke boekwinkel die we toevallig vonden: The Other Shop! Dit is zeker geen ‘normale’ boekwinkel. Deze winkel ligt namelijk vol met leuke cadeautips voor boeken (en originele kaarten, posters etc). Een leuke boekwinkel om even te bezoeken!
    Adres: Mageleinstraat 40, Gent

Gelezen in Gent

We waren maar drie dagen van huis, dus echt veel gelezen heb ik niet. Toch las ik dit weekend een half boek uit van Eric Wewerinke: Zwarte golven. Dit was een indrukwekkend verhaal, de zeilverhalen waren fantastisch en dat het waargebeurd is maakte het alleen maar spannender.


Wil je meer foto’s zien als ik op vakantie ben? Volg me dan op Instagram waar ik mijn vakantiefoto’s en boekentips deel! 


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *